De Zwitserse Hoogvlakte - vakantie in Het Schweizer Mittelland

De Zwitserse hoogvlakte, ook wel Mittelland genoemd, ligt in Centraal-Zwitserland en strekt zich uit van het meer van Genève tot aan het Bodenmeer. De regio is minder bergachtig en daardoor dichter bevolkt. Het is dan ook op de Zwitserse hoogvlakte waar u de steden Freiburg, Bern, Luzern, Winterthur en Zürich aantreft. In deze streek bevindt zich bovendien het prachtige Vierwoudstedenmeer, waar het heerlijk vertoeven is.
Boek een vakantiehuis of -appartement bij Sunly en ontdek dit bijzondere stukje Zwitserland.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen in de Zwitserse Hoogvlakte:Meer over de Zwitserse Hoogvlakte

In deze mooie streek, vinden rivieren hun weg met dorpen en steden als kralen aan een snoer geregen. Er liggen zeldzame mooie historische plaatsen, aan handelsroutes die soms al tientallen eeuwen oud zijn. In de nog gave middeleeuwse steden sieren vrijwel overal eeuwenoude fonteinen of bronnen, uithangborden en brede straten het stadsbeeld. De steden Freibourg, Bern en Solothurn hebben historische gebouwen en musea van hoog niveau.
Aan de voet van het Juragebergte liggen grote meren in een warm klimaat dat wijnbouw mogelijk maakt.
De vele dalen in het gebied hebben ieder hun eigen karakter - bepaald door ligging en broodwinning- zoals het Emmental dat bekend is om zijn kaasbereiding, of de Gruyère streek langs de Sarine/Saane

Actief in Mittelland

Het Mittelland is een fietsland bij uitstek: rustig, afwisselend landschap met kleine dorpjes en mooie oude linden. Er lopen verschillende goed bewegwijzerde fietsroutes door het hele gebied. Wandelaars kunnen hun hart ophalen in de wat bergachtigere gebieden in het zuidoosten.

Het Vierwoudstedenmeer – het kloppende hart van Zwitserland

Het Vierwoudstedenmeer dat van een onvergetelijk pracht is wordt ook wel ‘meer met de glimlach’ genoemd. Waarom, is niet precies bekend. Wordt er Adembenemend uitzicht op het Vierwoudstedenmeernu het glinsteren van het meer zelf bedoeld of het dromerige tevreden glimlachje van vrijwel iedereen die hier komt en het meer aanschouwt?
Deze ‘grootste daad van de natuur’ zoals Goethe het noemde is van een welhaast pijnlijke schoonheid om puur natuurlijke redenen. Aan het westelijke puntje van het meer ligt Luzern, een levendige en bruisende stad dat in het centrum van een gebied ligt dat zich in oostelijke richting uitstrekt tot aan de Oostenrijkse grens en tot aan het verblindend mooie Engadin.

Het is de moeite waard om een van de gezellige vakantieappartementen of vakantiehuizen aan het Vierwoudstedenmeer te huren, zodat u in al zijn schoonheid de bergtoppen en steden en dorpen rondom het meer kan verkennen.