Ontspannen aan het Meer van Lugano in Zwitserland

De appartementen en vakantiehuizen aan het meer van Lugano bieden u een ontspannen vakantie in aangename temperaturen in een charmante omgeving. Genieten! 


Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen aan het Meer van Lugano:Meer over het Meer van Lugano 

De koningin van de Ceresio, de bijnaam van de stad Lugano, ligt aan het einde van een prachtige baai omlijst tussen de ruim 900 m hoge beboste bergen Bré en San Salvatore.
Deze zonnige stad met maar liefst 2300 zonne-uren per jaar in het zuiden van Zwitserland is een ideaal toeristisch centrum en kuuroord vanwege het gematigde klimaat, dat vooral in de lente en in de herfst wordt gewaardeerd. De oorzaak van dit milde klimaat moet worden gezocht in het meer van Lugano dat het effect heeft van een warmwaterreservoir.
Het grootste deel van het meer van Lugano ligt in Zwitserland tussen het Comomeer en het Lago Maggiore. De Italianen, die het meer Ceresio noemen, hebben alleen de noordoostelijke tak (Porlezza), een deel van de zuidwestkust (Porto Ceresio) en een kleine enclave aan de oostkust (Campione d'Italia).

Activiteiten en bezienswaardigheden in Lugano

De prachtige schaduwrijke promenade langs de oever van het meer is een ideale plek voor een ontspannen wandeling, want het biedt een verscheidenheid aan interessante uitzichten. Ga op een van de banken zitten en geniet van de rustgevende stilte van plezierboten die langs het kabbelend water glijden. Of, neem de kabelbaan de bergen in voor een adembenemend uitzicht over het water.

In de oude binnenstad van Lugano met zijn smalle steegjes en prachtige gebouwen heerst een prettige sfeer. De gezellige drukte ontaardt nooit in hectiek en dat geldt ook voor de haven van Lugano. Wie meer rust wil, bezoekt de aangename dorpjes die rond de stad liggen.
U zou ook een dagje naar Milaan kunnen gaan. Vanaf het treinstation van Lugano is Milaan te bereiken in 1 uur.