Vakantie aan het Lago Maggiore 

Het Lago Maggiore, ook Verbano genoemd, is al sinds de 19e eeuw een geliefde vakantiebestemming. De rijke adel vestigde zich toen aan de oevers van het meer en bouwde grote landhuizen en vakantiehuizen met exotische tuinen. De luxe en de weelde van mooie villa's en botanische tuinen vol mediterrane en Aziatische palmbomen bepalen nog steeds het beeld en de sfeer. De glooiende oevers, hoge bergtoppen en groene valleien rondom het meer bieden veel mogelijkheden om van de natuur te genieten. Wandelend hoog boven het meer krijgt u uitzichten te zien die doen denken aan de Franse Côte d'Azur. Naast eindeloos wandelen kunt u er ook fietsen of zwemmen in het azuurblauwe meer, maar natuurlijk kunt ook gewoon heerlijk niets doen en genieten van uw rust tijdens het zonnen op het strand
Vanaf het vroege voorjaar, tot in het late najaar is het hier goed vertoeven. Wacht dus niet langer en maak uw droom werkelijkheid door een vakantiehuis of luxe vakantieappartement te huren in de deze schitterende omgeving.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen aan het Lago Maggiore in Zwitserland:Verken Lago Maggiore

Als een lang en breed groen-blauw lint golft het meer - dat grenst aan Italië en Zwitserland - tussen de groene hoogten door. Vele gemakkelijk bereikbare uitzichtpunten bieden de mooiste panorama’s op de zuidkant van de Alpen, dat zich op heldere dagen kan uitstrekken tot over de steden van de Povlakte. Noordwaarts ziet u de witgekartelde horizon van 3000 à 4000 m hoge besneeuwde toppen. De westelijke oever van het meer steelt de show met mooie dorpjes en steden, gevat in weelderige parken en tuinen. De oostelijke oever mist de rijkdom en de luxe, maar heeft veel van zijn landelijke karakter behouden. Ongeveer een vijfde deel ligt binnen de grenzen van Zwitserland. Bij Magadino tegenover Locarno stroomt de kaarsrecht gekanaliseerde Ticino door een brede vlakte het meer in. Daarnaast voeden ook verschillende andere rivieren uit Alpenvalleien het Lago Maggiore met water uit de bergen. De waterkwaliteit van het meer is daardoor bijzonder goed. De Maggia stroomt tussen Locarno en Ascona in het meer en levert een hoop puin af, waardoor de delta is gevormd. Deze mooi begroeide Maggiadelta steekt als een schiereiland ver in het meer en beschikt over de beste stranden van het meer.

De steden Locarno en Ascona

Locarno en Ascona zijn twee bijzonder charmante steden die slechts 4 kilometer van elkaar verwijderd zijn aan de Zwitserse oevers van het Lago Maggiore. In dit deel van Zwitserland wordt overigens Italiaans gesproken.
De grootste stad aan het meer met zijn kenmerkende okerkleurige huizen is Locarno. Een wandeling over de lange promenade langs het meer is extra aangenaam door de vele bloemen en planten langs de oever en in de tuinen. Het heerlijke Mediterraans klimaat en ook het grote aantal zonuren maken de stad in voor- en najaar en zelfs in de winter een geliefde verblijfplaats. Camelia’s, magnolia’s en mimosa bloeien vaak al in februari. Het levendige Piazza Grande ligt in het voetgangerscentrum van Locarno. Restaurants, cafés en winkels zijn hier en in de omliggende straten en steegjes in overvloed te vinden.
Ascona heeft ook een bijzondere plantengroei dankzij het weldadige klimaat. Ascona was oorspronkelijk een vissersdorp, maar is tegenwoordig een mondaine badplaats met een prachtig strand en een mooie boulevard. In het gezellige oude centrum van Ascona, de Borgo, kunt u eindeloos slenteren tussen talloze winkels, boetieks en galerijen. In Locarno is er elke zomer een filmfestival en in Ascona wordt in de zomer het jaarlijkse jazzfestival JazzAscona gehouden.