Wallis, een heerlijke zomer- én winterbestemming voor het hele gezin

Wallis is een kanton voor mensen die houden van bergen, van bloeiende alpenweiden, bossen, schuimende bergbeken en gletsjers, maar ook van intieme dorpen en bezienswaardigheden. 

Kunt u niet wachten om dit indrukwekkende berglandschap te bewonderen? Bekijk dan snel bij Sunly het aanbod van mooie vakantiehuizen, appartementen en berghutten in Wallis.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Wallis:Meer over kanton Wallis

Ten zuidoosten van het Meer van Genève en tegen de grens van Italië ligt het op twee na grootste kanton van Zwitserland, Wallis ( Valais). Eén van beroemdste en meest zonnige streken van het hele Alpengebied. Bijna 40 procent van alle wijngaarden in Zwitserland is te vinden in dit tweetalig kanton. Tussen de vaak meer dan 4000 meter hoge bergtoppen ligt het Rhônedal. De Walliser Alpen maken deel uit van een van de uitgestrektste en waardevolste natuurgebieden van Europa.

Sportieve activiteiten in Wallis

De grote aantrekkingskracht van Wallis zijn de imposante bergen, de witte gletsjers, de zon, de dorpen met hun forse donkerbruine huizen. Wallis nodigt als het ware uit om op stap te gaan, te wandelen, mountainbiken of zwemmen, misschien wel om een gletsjertocht te maken, met een boot de Rhône af te zakken, hangend aan een parapente de bergwereld van boven op u in te laten werken of juist in een grot af te dalen.

Zien en beleven in Wallis

Niet alle activiteiten hoeven sportief te zijn. Het aanbod van kastelen en musea laten u zien en voelen hoe de mensen vroeger wisten te overleven in de barre bergwereld. Botanische tuinen en natuurpaden maken u wegwijs in een bijzondere wereld van de bergplanten, stenen en sterren, en kaasmakerijen doen het geheim van het kaasmaken uit de doeken. Daarnaast, zullen de oude stoomtreinen, kabelbanen en thermale baden uw vakantieplezier zeker verhogen.

Belangrijke toeristenplaatsen in Wallis

Het autovrije bergdorp Zermatt, gelegen op 1620 m hoogte, is uitsluitend per spoor te bereiken en wordt gedomineerd door de beroemdste 4478 m hoge berg van de wereld, de Matterhorn. De droom van iedere bergbeklimmer. Uw auto kunt u achterlaten in Täsch of naast het station in Visp. De rit naar Zermatt is werkelijk prachtig. Het landschap dat aan u voorbij zal gaan is zo mooi, dat het bijna niet te beschrijven valt. Wilt u in de zomer op een heldere ochtend de zon zien opkomen op de Matterhorn? Speciaal voor dit doel, vertrekken ’s zomers extra vroege treinen van de Gornergratbahn naar de Gornergrat. Natuurlijk, wat later op de dag vertrekken is ook zéér de moeite waard want vanaf de 3138 m hoge Gornergrat heeft u het fraaiste uitzicht op de Matterhorn en andere hoge bergen.
In de winter kunt u skiën op de pistes in de buurt die een totale lengte hebben van 150 km. Zomers kunnen skifanaten terecht op het Plateau Rosa, bij Klein Matterhorn.

Of bezoek Sion, de gezelige hoofdstad van Wallis met zijn 2 kastelen en historisch centrum.

Ook zeer de moeite waard is het autovrije Saas-Fee dat tot de populairste skioorden in Valais behoort.  De geprepareerde pistes hebben hier een totale lengte van 80 km. Het hoogste punt is de Mittelallin ( 3500 m) die u met een kabelbaan moeiteloos kan bereiken.
Crans-Montana is een ander favoriet skigebied. Meer dan 160 km aan skipistes wachten hier op u. In de zomermaanden is dit gebied met zijn enorme netwerk van paden uitstekend geschikt om te wandelen of te fietsen. Gaat u liever golfen, dan is dit een uitstekende vakantieplaats om hier een vakantiehuis te boeken want Crans-Montana heeft immers één van de oudste golfbanen van het land.