Kanton Ticino – het zonnige Zwitserland

Ticino (of Tessin) is een overwegend Italiaans sprekend kanton en wordt beschouwd als 'zonneterras van Zwitserland’. Ticino staat synoniem voor vakantie en veel mensen vragen zich af of dit nu het uiterste zuiden van Zwitserland is, of eerder het uiterste noorden van Italië. In ieder geval met de rustgevende Zwitserse bergen op de achtergrond, vindt u hier het beste van Zwitserland en Italië samen: wintersport, wandelroutes, heerlijke cappuccino, mediterraan klimaat, palmbomen en zuidelijke Italiaanse flair.

De vele vakantiegangers die u voorgingen beweren dat het ’s ochtends vroeg het mooist is in Ticino. Maar als de mist in de valleien boven het beroemde Lago di Lugano en het Lago Maggiore meer opstijgt, wordt pas echt goed duidelijk hoe prachtig dit zuidelijke Zwitserse kanton is.

Ticino heeft ondanks de grote stromen toeristen van over de hele wereld die het hele jaar door op dit prachtige stukje Zwitserland afkomen, toch zijn eigen karakter en oorspronkelijkheid weten te bewaren. Echter, wanneer u uw vakantie gaat plannen, moet u letten op de populariteit van Ticino, zodat u uw gewenste accommodatie ook daadwerkelijk kan boeken. U vindt de appartementen of vakantiehuizen niet alleen in de mooiste en bekendste plaatsen zoals Ascona of Locarno, maar ook in kleinere dorpen aan de rand van de Alpen.


Zoeken en boeken - vakantiehuizen & appartementen in Ticino: