Graubünden – vakantie in het land van bergen en water

Het kanton Graubünden, grenzend aan Oostenrijk en Italië, is het grootste vakantiegebied van Zwitserland. Door het aangename klimaat is Graubünden zowel in de zomer- als in de wintermaanden een aantrekkelijke vakantiebestemming.
Heidi’s thuisland en het land van de steenbokken is een mooie streek met 615 meren, rivieren, bergen, dalen, bossen, weiden en gletsjers. De stroomgebieden van de Rijn en de Inn zorgen voor een waterrijke omgeving en de indrukwekkende bergketens met toppen van meer dan 4000 meter vormen een ruige stenen muur. Dus als u van bergen en water houdt, voelt ook u zich hier zeer thuis.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen & appartementen Graubünden:Uitstapjes met de Rhätische Spoorwegen

Voor reisliefhebbers is het leuk om door Graubünden te reizen met de trein. U kunt bijvoorbeeld de Rhätische Bahn nemen naar Davos, de hoogste stad van de Alpen, die ook bekend staat om zijn kuuroorden. Een andere mooie tocht is met de Gletsjer Express, de langzaamste sneltrein ter wereld, waarmee u langs steile kliffen en over viaducten, door tunnels en valleien naar de mooiste bergstadjes van Graubünden gaat.

Uw vakantieappartement in het sneeuwparadijs

Graubünden is door zijn hoge ligging een van de meest populaire en sneeuwzekere skigebieden van Zwitserland. In de dorpen Lenzerheide, Laax en Davos vindt u uitstkend geprepareerde pistes van alle moeilijkheidsgraden. In welke regio u uw vakantie ook doorbrengt, u kunt een adembenemend uitzicht op de toppen van de bergen verwachten. De beste manier om ervan te genieten is op het terras van een van de vele berghutten, waar u frietjes kunt eten en natuurlijk ook de traditionele gerechten zoals Rösti of alpine macaroni. Natuurlijk is het ook mogelijk om een vakantiehuis direct aan de piste te boeken. Op deze manier kunt u optimaal gebruik maken van uw tijd op de piste en, indien gewenst, uw lunchpauze thuis doorbrengen.

Wandelen in het Zwitsers Nationaal Park

Het kanton in het zuidoosten van Zwitserland biedt de ideale wandelbestemming. Met maar liefst 10.000 km aan gemarkeerde wandelpaden is Graubünden een paradijs voor wandelaars. Bezoek het Zwitsers Nationaal Park in Engadin, het oudste natuurpark van de Alpen dat ligt tussen Zernez, S-chanf, Scuol en de Fuornpas in de Engadin-vallei bij de grens met Italië. Met een beetje geluk komt u in het park gemzen en steenbokken tegen. Het eenvoudigst is het park te bereiken vanaf de Ofenpasstrasse - de weg die door het park leid over de Fuorn Pas (of Ofenpas ) naar Zuid-Tirol in Italië - waar parkeerplaatsen zijn voor wandelaars die het park willen verkennnen via een van de 21 ( met wit en rood aangeduide) wandelpaden, samen goed voor ongeveer 80 km.