Berner Oberland - vakantie op het dak van Europa

Het Berner Oberland, een bergmassief in het hart van Zwitserland wordt in het noorden begrensd door de halvemaanvormige meren Thun en Brienz, in het oosten door de Graubünden, in het zuiden door de Oberwallis en in het westen door de Vaud en Fribourg Alpen. Het is rijk aan internationaal beroemde bezienswaardigheden, zowel natuurlijk: de Jungfrau en Eiger, de Rhône-gletsjer, de Trümmelbach-watervallen en het Thun-meer, als door de mens gemaakt: de resorts van Interlaken en Grindelwald en de Jungfraujoch, de hoogste spoorweg van Europa.
Het verbluffende uitzicht van de Jungfrau op de Höheweg-promenade in Interlaken is al honderd jaar een blijvende herinnering voor bezoekers aan dit prachtig natuurgebied tussen de Aare en de Rhône. De regio is ook bekend als een internationaal centrum voor bergsport.

Een chalet in de bergen, een villa aan het meer of een appartement in de stad

Ten zuiden van Luzern en de hoofdstad Bern zijn talrijke vakantieappartementen in het Berner Oberland idyllisch gelegen op berghellingen en heuvels. Grote chalets, typisch bekleed met donker hout en bloemrijke balkons, nodigen u uit voor een wandelvakantie in de zomer. Naast de bergtoppen met eeuwige sneeuw, zullen de groene bergweiden, bruisende watervallen over rotswanden tegen een blauwe lucht u zeker doen verrukken.
In de winters zijn de vakantiehuizen in het Berner Oberland natuurlijk erg populair en snel volgeboekt vanwege de prachtige schoonheid van het skigebied op bergen, zoals de Jungfraujoch, Kleine Scheidegg, Niesen en de Brienzer Rothorn.

Kies een vakantiehuis of appartement dat bij u past en geniet van een zorgeloze welverdiende winter- of zomervakantie in Berner Oberland.


Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Berner Oberland: