Zwitserland - dat is puur natuur

Zwitserland is een land van een ongelooflijke schoonheid, die al vele beroemde kunstenaars, musici en schrijvers van overal ter wereld geïnspireerd heeft.
Meer dan honderd jaar geleden werden de bezoekers al aangetrokken door de zuivere lucht en het genezende water van de vele badplaatsen. Later bleken de spectaculaire bergtoppen onweerstaanbaar te zijn voor klimmers en skiërs, die in de hellingen een geweldige uitdaging zagen.
Tegenwoordig is Zwitserland één van de meest geliefde landen voor de wintersport. De hotels en restaurants staan internationaal bekend om hun gastvrijheid en hun goede keuken. Maar, niet alleen in de winter, het hele jaar door bezit Zwitserland een bijzondere schoonheid. Wanneer de meeste sneeuw gesmolten is, beginnen de bloemen in een geweldige verscheidenheid te bloeien en staan de bossen er weelderig en groen bij. De schitterende meren, zoals die van Luzern en Lugano, weerspiegelen de schilderachtige stadjes en dorpen die langs de oevers staan.

Geniet van een vakantieappartement of vakantiehuis aan uw favoriete meer, in een van de Zwitserse steden, of in een comfortabel ingericht chalet of berghut in de bergen met een prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Zwitserland:Ontdek Zwitserland

Zwitserland heeft veel te bieden. Het is niet alleen het land van indrukwekkende besneeuwde bergtoppen, meren, bossen en gletsjers, maar ook het land van de chique resorts, klokken, chocolade en, natuurlijk, kaas.
Het land kent een grote afwisseling in landschappen, van de beboste en heuvelachtige Jura in het westen, het relatief vlakke Mittelland (Zwitserse Hoogvlakte) in het noorden en natuurlijk de betoverende Zwitserse Alpen. Binnen de Zwitserse grenzen leven diverse bevolkingsgroepen; het land kent dan ook vier officiële talen.

Het Berner Oberland is een prettig vakantiegebied om sportief te zijn en lange wandelingen in de natuur te ondernemen. Het is een prachtige streek waar watervallen denderen over de rotsen en uitkomen in één van de vele meren. Bijzonder zijn de Engstligen-watervallen, die 600 m omlaag het dal in storten.

Het grootste (582 km2) en tevens bekendste meer is het Meer van Genève (Lac Léman). De steden Genève, Lausanne en Montreux aan dit meer zijn de moeite waard te bezoeken.

Ten zuidoosten van het Meer van Genève en op de grens met Italië ligt Wallis (Valais), één van de bekendste en zonnigste regio's van het hele Alpengebied. Hier vindt u mooie oude steden met monumentale gebouwen en pittoreske oude pleinen. Het is een zeer indrukwekkend gebied met meer dan vijftig bergen hoger dan 4000 meter.

In Ticino (Tessin) ontdekt u de Italiaanse sfeer met de rust van het Zwitserse landschap op de achtergrond. In deze regio is de Valle Onsernone misschien wel het hoogtepunt, een onherbergzaam dal van een sprookjesachtige schoonheid.

Wintersport in Zwitserland

Wanneer de eerste sneeuw valt, verandert alle toeristische activiteit in een focus: wintersport.
Zwitserland is een wintersportland waar zelfs de meest verwende wintersporter aan zijn trekken kan komen. De mooiste en meest uitgestrekte skigebieden zijn onder andere te vinden in het gebied rond de Jungfrau in Berner Oberland, Les Quatres Vallées, Crans Montana, Zermatt, Saas Fee in Valais, en Davos.
U vindt uw wintersport vakantieappartement of vakantiehuis in uw geliefde wintersportplaats door in het zoekvenster, onder ‘meer kenmerken’ de optie: 'afstand tot skipiste' of 'afstand tot de langlaufloipe' te kiezen. Nadat u op de knop 'aanbiedingen' heeft geklikt, ziet u een lijst met vakantiehuizen en appartementen die in de buurt liggen van wintersportgebieden. Meer informatie over de faciliteiten kunt u bij de desbetreffende objectomschrijving vinden.