Zuid-Zweden is een zeer populair vakantiegebied

In Zuid-Zweden kunt u heerlijk zonnebaden, zwemmen, vissen, wandelen of fietsen en u treft er vele pittoreske vissersplaatsjes aan. Het vakantiegebied is dichterbij dan u denkt. Op zo'n 800 kilometer van Utrecht rijdt u via de Öresundbrug – een 16 kilometer lange brug tussen Zweden en Denemarken – al de meest zuidelijke regio Skåne binnen.
De zomers in Zweden zijn warmer en stabieler en hebben ook meer zonuren dan in Nederland. Wilt u er ook warmpjes bijzitten? Kijk dan snel in het ruime aanbod van vakantiewoningen en- appartementen.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Zuid-Zweden:


Waarom Zuid-Zweden?

Zuid-Zweden bestaat voor het grootste deel uit de twee belangrijkste streken/provincies Skåne en Småland. Ze zijn belangrijk omdat ze op een betrekkelijk klein oppervlak (bijna) alles bieden wat men zich op een vakantie in Zuid-Zweden wensen kan. Aan de ene kant ligt de Oostzeekust tot aan Oskarshamm, inclusief de twee grote en zeer verschillende vakantie-eilanden Öland en Gotland. Aan de andere kant ligt Småland, rijk aan bossen en meren, een ideaal gebied voor een vakantie in een vakantiehuisje. De in het zuiden aan Småland grenzende kuststreek Blekinge staat bekend als de ‘tuin van Zweden’ en is erg rustig. In dit afwisselende gebied vindt u meren, rivieren en aan zee een scherengebied. De duizenden eilandjes, inhammen en baaitjes langs de Zweedse scherenkust maken dat u er een strandje helemaal voor uzelf zou kunnen hebben. Het milde klimaat nodigt uit tot zwemmen in de zomer en de verschillende watersportmogelijkheden laten de harten van veel vakantiegangers sneller kloppen.
De aantrekkelijk steden Helsingborg, Malmö en Göteborg zijn ideaal voor een stedentrip.

Vakantieplezier voor kinderen

Zuid-Zweden is een zeer geschikte vakantiebestemming voor gezinnen. De Zweden zijn zeer kind bewust en overal zijn er dan ook speekhoekjes waar kinderen zich kunnen uitleven. Daarnaast zijn er veel leuke pretparken, zoals het attractiepark Liseberg in Göteborg, het Wildwestpark High Chaparral in Kulltorp en Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby, waar je Pippi Langkous kunt ontmoeten.