Öland – vier vakantie op het ‘eiland van wind en zon’

Het langgerekte Öland kent vele zandstranden, u vindt er leuke kleine dorpjes, oude molens en forten en u treft er Runenstenen uit de Vikingtijd aan. Het 130 km lange eiland ligt voor de kust van Zuid-Zweden en is verbonden met het vasteland door de Ölandbrug. Het Zweedse vasteland is daarom gemakkelijk met de auto te bereiken vanuit Öland en biedt u de mogelijkheid om het zuidelijke deel van Zweden op uw gemak te verkennen.

In het grote aanbod van vakantiehuizen op Öland vinden zowel gezinnen als koppels een passend vakantieverblijf.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Öland:Meer over Öland

Niet alleen door de vorm verschilt Öland nogal van Gotland. Het ‘eiland van wind en zon’ heeft fijne zandstranden (aan de westkust) en het voor Zweden unieke steppengebied Stora Alvaret. Hier zijn, ten opzicht van de normale Zweedse flora, afwijkende planten en bloemen te vinden (waaronder 35 orchideeënsoorten). Ook treft u hier een gevarieerde vogelwereld aan.
De hoofdstad Borgholm is het toeristisch centrum. Het park van het koninklijke zomerpaleis Solliden is toegankelijk voor het publiek. Niet ver daarvandaan staat ook de ruïne van slot Borgholm. Andere interessante plekjes zijn: de uit de vroegere geschiedenis stammende schuilplaatsen Gråborg, Ismanstorp en Eketorp, een voorbeeldig gerestaureerd weerdorp uit de Vikingtijd.
Bij de vuurtoren Långe Jan op de zuidpunt ligt het vogelstation Ottenby, dat is uitgebreid met een klein museum.

Vakantiepret voor de kinderen

In de buurt van de Öland-brug ligt het pretpark Öland Djur & Nöjespark ten noorden van Färjestaden, een hoogtepunt voor het hele gezin.