Gotland – vakantie op het mooiste plekje van Zweden

Gotland en Öland zijn de grootste eilanden van Zweden en werden al bevolkt door de Vikingen. Gotland, is een wereld op zich en een heerlijke reisbestemming. Strand-, natuur- en visliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het eiland staat bekend om zijn mooie landschappen en zijn vele mooie burchten, ruïnes en kerken. Dus als u op zoek bent naar een vakantie waar strand, natuur, cultuur en historie gecombineerd kunnen worden, dan is dit de plek voor u.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Gotland:Actieve vakantie op Gotland

Een vakantie in Gotland staat garant voor actie. Er is van alles te zien en te doen. U vindt er golfbanen, wandel- en fietspaden. Als u een enthousiaste visser bent, zul u uw hengel in een helder meer of in de Oostzee willen werpen, en er zijn veel plaatsen waar u dat kunt doen. Langs de hele kust staan pittoreske vuurtorens, waarvan sommige beklommen kunnen worden. De ongerepte natuur is nooit ver weg in Gotland. De natuurliefhebber geniet van de raukar, grillig gevormde rotszuilen van rifvormende fossielen. De eilanden Stora Karlsö en Lilla Karlsö voor de zuidwestkust van Gotland zijn ware vogelparadijzen. De overtocht naar Stora Karlsö gaat vanuit Klintehamn. Daarnaast zijn er ook boeiende musea, zoals het openluchtmuseum Bunge Museet in Fårösund.
Of bezoek de Visby, de hoofdstad van het eiland die nog steeds de glans uitstraalt van de voormalige Hanzestad in de Oostzee, die hij vroeger was. Binnen een 3,4 km lange stadsmuur met statige verdedigingstorens verdringen zich op een kleine ruimte de romantische ruïnes van kerken uit de 12de  eeuw, middeleeuwse pakhuizen en huizen met trapgevels. In de zomer is het in de straatjes erg druk; de vakantiedrukte verandert Visby dan in een ‘St-Tropez van het noorden.

Kindvriendelijk Gotland

Gotland is zeer geschikt voor een vakantie in een vakantiehuis met het hele gezin. Landelijk rust vindt u aan de langgerekte kust en in het binnenland van het eiland. Kinderen kunnen in alle rust spelen en in de unieke fauna en flora van Gotland en het naburige eiland Farö hebben ze een ideale omgeving voor verkennende excursies. Afhankelijk van uw interesses is het eiland ideaal voor het observeren van zeehonden op de stranden, het bewonderen van de vele soorten orchideeën op het eiland of het verkennen van de beroemde kalkstenen zuilen op de stranden.
Het bezoek aan Villa Kunterbunt ("Vila kakelbont")  van de bewerkingen van de film Pippi Langkous is ook een bijzondere ervaring. Gebouwd als een typisch Zweeds huis, kan het worden bezocht in het Kneippbyn pretpark. 

Reizen naar Gotland

Gotland ligt 90 km van het Zweedse vasteland en is zowel per veerboot als per vliegtuig te bereiken. De veerboten voor Gotland vertrekken vanuit Nynäshamn en vanuit Oskarshamn naar Visby. Meer informatie over de overtochten vindt u hier. Op Gotland zelf kunt u met de trein reizen en er zijn ook uitstekende busverbindingen.