Rust en ruimte in het mooie Zweden

Zweden: het land van Volvo, IKEA, Abba, Spotify en H&M, maar het is ook het land van de schattige rode huisjes, Noridic cuisine, eindeloze bossen en ontelbare meren en loslopende eilanden en rendieren.

Wanneer u een vakantiehuis in Zweden huurt, kunt u genieten van de prachtige steden en de natuur die dit land te bieden heeft. Niet alleen de vele  Zweedse meren zijn bijzonder populair, maar ook langs de Zweedse kust of in het bergachtige gebied bij de grens met Noorwegen kunt u een leuke vakantie doorbrengen.

Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, bergvakantie, stedentrip, wintersport, strand of visvakantie of een combinatie ervan, het aanbod van appartementen en vakantiewoningen in heel Zweden is groot, zodat elke vakantieganger een geschikte verblijfplaats zal vinden.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Zweden:Meer over Zweden - het land in het hart van Scandinavië

Zweden bestaat uit 21 provincies en 25 landschappen. Het dunbevolkte Zweden is het grootste land van Scandinavië en telt ongeveer 9,5 miljoen inwoners. In het westen en noorden grenst Zweden aan Noorwegen. In het noordoosten grenst Zweden aan Finland. In het zuidwesten heeft Zweden een kustlijn van meer dan 14.000 kilometer langs de Botnische Golf, de Oostzee, de Sont, het Kattegat en het Skagerrak. Tot Zweden horen verder de grotere en geliefde zonnige vakantie eilanden Gotland en Öland. Op het eiland Gotland liggen de grote meren Vänern en Vättern.

Zweden biedt vele mogelijkheden voor een geslaagde vakantie

Houdt u van natuur?

In Zweden vindt u wonderschone en pure natuur: de uitgestrekte bossen en groene golvende heuvels in het zuiden. In het Zuidwesten: de mooie kustlijn met soms lange zandstranden of de scherenkust met veel eilandjes en inhammen. Vervolgens de fraaie archipels in het oosten en de hoogvlakten met eindeloze wouden, vele rivieren en meren in het noorden van Zweden.

Of maak een stedentrip

Bezoek de hoofdstad Stockholm, het politieke, economische en culturele centrum van Zweden, met zijn historische stadshart, vele musea en bezienswaardigheden of ga shoppen in de steden Göteborg of Malmö.

Mooie stranden in Zuid-Zweden

Waarom nog naar Frankrijk of Portugal gaan? In Zuid-Zweden vindt u immers de prachtigste witte zandstranden. Misschien denkt u bij Zweden niet gauw aan een strandvakantie, maar de Zuid Zweedse Rivièra met zijn lange warme zomers en de vele zonuren is een uitermate geschikte plek om te genieten van zon, zee en strand. Het eiland Öland met zijn ondiepe kustlijn, dat voor de oostkust ligt, heeft de meeste zonuren van Zweden en is zeer geliefd bij de strandliefhebber

Wintersport in Zweden

In vooral het midden en noorden van Zweden kunt u naar hartenlust skiën, snowboarden en langlaufen. De bekendste pistes in de prachtige grotere skigebieden zijn: Idre, Sälen en Zweeds Lapland.

Vissen in Zweden

Zweden met zijn uitgestrekte meren is al jaren een zeer geliefd land voor het vissen op snoek, snoekbaars, zalm, forel en vele andere soorten vis. Vanaf uw vakantiehuis zo het water op met de visstekken voor de deur en dan in totale rust vissen, wat wenst een visser zich nog meer.
Kies bij het zoeken naar een accommodatie onder de extra kenmerken, de optie: optimaal om te vissen. Nadat u op de knop Aanbiedingen heeft geklikt, verschijnt er een lijst met vakantiewoningen die geschikt zijn voor vissers. Meer informatie over de faciliteiten kunt u bij de desbetreffende objectomschrijving vinden. Hier staat ook of er een boot bij het huis hoort of dat er een bijgeboekt kan worden.

Reizen naar Zweden

Een vlucht van Schiphol naar Stockholm duurt ongeveer 2 uur, dus u bent in relatief korte tijd in het mooie Zweden.

Met de auto naar Zweden vanuit Nederland, België of Duitsland is heel goed te doen. Zuid Zweden is binnen een dag te bereiken als u dat zou willen. U komt Zweden binnenrijden via de beroemde Zweedse Øresundbrug. De brug verbindt de Deense stad Kopenhagen met de Zweedse stad Malmö. Het bijzondere van de reis over deze brug is dat u de eerste kilometers onder de zee doorreist om vervolgens op de brug te belanden op weg naar de overkant.

Het klimaat in zweden

De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weer- en klimaat gegevens en kunnen voor zover dat mogelijk is als een gemiddelde voor het zuiden van Zweden (Götaland) gezien worden. De grootste afwijkingen zijn: het noorden en vooral het westen is (veel) kouder. Het noorden is droger en het zuidwesten wat natter. Het binnenland van Götaland is somberder en in de winter kouder.

 

gemiddeldemaximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
 neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari -2 -4 1 16 3
februari -1 -6 2 13 2
maart 2 -2 3 12 2
april 9 1 5 11 3
mei 15 7 8 9 5
juni 21 11 9 10 11
juli 22 13 8 12 16
augustus 21 12 7 13 17
september 16 8 4 14 14
oktober 9 4 2 15 9
november 4 -1 1 17 6
december 0 -3 1 17 4
 = 0-5 mm ●  = 6-30 mm ●  = 31-60 mm ●  = 61-100 mm ●  = 101-200 mm ●  = meer dan 200 mm

bron: https://www.klimaatinfo.nl/zweden/