Costa Verde - de 'groene kust' van Spanje 

De kust Costa Verde, ligt in het noorden van Spanje, langs de Golf van Biskaje tussen Frankrijk en Portugal.
De Costa Verde, de ‘groene kust’, heeft het mooiste, wildste en vooral ‘groenste’ kustlandschap van het noorden van Spanje. Hoge besneeuwde bergen, mysterieuze grotten, prachtige zandbaaien en authentieke vissersdorpjes aan de riviermondingen bezorgen de romantische steden en het landschap een bijzondere charme. De bergstreek van het Parque Natural de Somiedo met zijn bossen vormt een populaire bestemming bij wandelaars.

Op zoek naar een vakantiehuis of appartement aan zee, met of zonder zwembad? Bekijk het aanbod in de Costa Verde.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen aan de Costa Verde:Bezienswaardigheden en de mooiste stranden aan de Costa Verde 

Santander, de hoofdstad van de Cantabrische regio, strekt zich uit tot in de oceaan en is tegelijkertijd een havenstad, badplaats en ongekroonde 'hoofdstad van de promenades'. In deze stad mag een bezoek aan het schiereiland La Magdalena niet ontbreken. Het aan het begin van de 20stee eeuw in Engelse stijl opgetrokken Palacio de la Magdalena had de Spaanse koning Alfonso XIII uitgekozen als zomerresidentie. Ten noordwesten daarvan bevinden zich prachtige stranden. Vooral de stranden tussen Ribadesella en Llanes behoren tot de mooiste van Spanje.

De grot van Altamira

De bekendste grot met schilderijen uit de steentijd is de Altamira grot. De grot ligt in de heuvels ten noorden van Santillana del Mar en werd in 1879 ontdekt. Eerst werd gedacht dat de muurschilderingen vervalsingen waren, want wie had gedacht dat de mensen uit de steentijd tot dergelijke prestaties in staat waren? Pas na de ontdekking van nog meer grotten, waarvan de afbeelden met meer zekerheid en aanvullend onderzoek konden worden gedateerd, kon de authenticiteit worden vastgesteld. Vooral de plafonschildering met kudde bizons in een van de kleinere grotten is beroemd. Om de grot zo goed mogelijk te bewaren en te beschermen tegen schade van de toeristische bezoeken, werd de originele grot gesloten voor het grote publiek en in het 500 meter verderop gelegen museum werd een waarheidsgetrouwe kopie gebouwd die ook zeer de moeite van bezichtiging waard is.