Costa Dorada - de 'Gouden kust'

De kuststreek van noordoostelijk Spanje bestaande uit de Costa Brava en Costa Dorada is voor velen een bekend terrein.
Voor zongarantie gaat u naar de Costa Dorada, of ‘gouden kust’ die zich van Blanes, ongeveer 60 kilometer ten noorden van Barcelona, tot ruim 70 kilometer ten zuiden van Tarragona uitstrekt.
De Costa Brava is door de ligging direct ten zuiden van de Pyreneeën ietsje minder stabiel. Hier heb je een iets grotere kans op een regenbui dan in de lager gelegen kustgebieden zoals de Costa Dorada, Costa Blanca en de Costa del Sol.

Online een vakantiehuis, appartement of rustgevende finca huren aan de Costa Dorada; het is nog nooit zo gemakkelijk geweest als bij Sunly!

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen aan de de Costa Dorada:

 

Meer over Costa Dorada

Costa Dorada in noordoostelijk Spanje is ook Catalonië, een autonoom gebied met een geheel eigen taal en cultuur en een bevolking met een eigen karakter. Barcelona is een van de boeiendste steden van West-Europa, beslist een dagtrip waard. Of breng een bezoek aan het prachtige achterland met de vele mooie oude stadjes en dorpen of ga heerlijke Spaanse wijnen proeven in het zeer bekende wijngebied van Tarragona.

De Costa Dorada is grotendeels recht en vlak en daardoor een aaneenschakeling van brede goudkleurige zandstranden. De bekendste badplaats aan deze Costa is Salou, die met haar indrukwekkende boulevard van palmbomen en zijn uitbundige nachtleven een trekpleister is voor velen.
Ter afwisseling van een dagje strand is het ook leuk om naar het pretpark Port Aventura in Salou te gaan, gegarandeerd een geslaagde dag voor het jong en oud.