Costa Brava - De 'Wilde kust'

Bruisende badplaats met uitgestrekte zandstranden en intieme baaien

De Costa Brava is een 220 kilometer lange kuststrook langs de Middellands Zee in Catalonië, in noordoost Spanje. Dit Spaanse kustgebied heeft een schitterende kustlijn met ruige en grillige rotspartijen die de zandstranden omlijsten.
Lloret de Mar is de topper van deze costa met een bruisend uitgaansleven. Blanes heeft naast het mooie strand, een oud centrum met jachthaven. Andere populaire badplaatsen die langs de Costa Brava liggen zijn: Tossa de Mar, Platja d’Aro, l’Escala, l’Estartit, Calella en Empuriabrava. Ten noorden van Empuria ligt Roses, ook een leuk toeristisch plaatsje dichtbij de Pyreneeën.

De appartementen en vakantiehuizen aan de Costa Brava zijn bij Sunly te boeken in bijna elke categorie die u wenst. U bent slechts een paar klikken verwijderd van het aanbod vakantiewoningen.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen aan de Costa Brava:Een greep uit de vele bezienswaardigheden

Het heuvelachtige achterland van Catalonië is prachtig. Maak eens een rondrit via verlaten landweggetjes langs kloosters, wijngaarden en verrukkelijke pittoreske Spaanse dorpjes zoals Pals en het autovrije middeleeuwse dorpje Peratallada.
Wat ook niet mag ontbreken tijdens een vakantie naar deze regio is een dag naar de indrukwekkende wereldstad Barcelona. Deze wonderschone hoofdstad van Catalonië is beroemd om de Ramblas en de bouwwerken zoals de Sagrada Familia-basiliek van de beroemde Spaanse architect Antoni Gaudí.
Of breng een bezoek aan Fiqueres, ook een mooie stad, waar u de echte Catalaanse sfeer kunt proeven en waar u kunt rondkijken in het karakteristieke museum van de grootse kunstenaar Salvador Dali.
Kortom, de Costa Brava biedt tal van mogelijkheden voor een zeer geslaagde vakantie. Wie echter deze regio wil ontdekken die zal hier tijd en ogen tekort komen om alle hoogtepunten in één vakantie te kunnen zien.