De Costa Blanca – vakantie aan de ‘Witte kust’

Bent u op zoek naar een vakantiehuis of vakantieappartement in de Costa Blanca? Dan bent u bij Sunly aan het juiste adres! Met het aanbod van meer dan 3.500 vakantiewoningen heeft u een enorme keuze aan vakantiehuizen die u vanuit uw luie stoel op uw gemak kan bekijken en direct online kan boeken!

Alicante en de 'Witte Kust' behoren tot de meest bezochte regio's van Europa. Als u op zoek bent naar een afgelegen strand in het hoogseizoen, dan kunt u beter niet hier naar toe gaan, maar als u op zoek bent naar een levendig sociaal leven, goede stranden en een kleurtje…..dan is dit 'the place to be'. Ook voor de overwinteraars.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Costa Blanca:


Leuke plaatsen en omgeving om te verblijven in uw vakantiehuis

Hoewel de tradionele vissersdorpen al lang overspoeld zijn door de uitgestrekte resorts, vakantievilla's en wolkenkrabbers, zijn er nog een paar kernen van oude steden bewaard gebleven. Zeer aantrekkelijk zijn bijvoorbeeld Jávea en Altea - en ze zijn zelfs nog beter buiten het seizoen.

Jávea

Jávea, is een bezoek waard. Deze relaxte plek bestaat uit drie delen: de oude stad (3 km landinwaarts), El Puerto (de haven) en de 20 km lange strandzone van El Arenal, omzoomd met gezellige bar-restaurants. Als u beschikt over een auto, kunt u naar Cabo La Nao gaan, waar het uitzicht spectaculair is, of Granadella, met een klein, rustig strandje - beide liggen een paar kilometer ten zuiden van Jávea.

Altea

Altea is een goede plek om een paar dagen of langer door te brengen. De stranden en de haven van Altea worden ondersteund door een aangename promenade langs de kust. Verder terug kunt u de chique boetieks, antiekwinkels en goede restaurantjes van de witgekalkte oude stad verkennen.

Calpe

Calpe, wordt gedomineerd door de Peñon de Ifach, een torenhoge monoliet die uitsteekt in zee en  die vaak wordt vergeleken met de rots van Gibraltar.  De rots, is een natuurpark en u kunt een populair en inspannend pad volgen tot de top van 332 m; het duurt ongeveer een halve slag om naar de top te klimmen, waar u de prachtige vergezichten kunt opsnuiven. Aan de voet van de rots kunt u de lokale visafslagen bekijken of een cruise maken rond de baaien. Twee grote baaien liggen verspreid over de rotsen: Playa Arenal aan de zuidkant wordt ondersteund door de oude stad, terwijl Playa Levante naar het noorden toe de meeste van de meer recente ontwikkelingen heeft.

Denia

Denia is een grote, populaire en dure badplaats die gedomineerd wordt door een grote boothaven en bekroond wordt door een kasteel. Vanuit de veerhaven van Denia kunt u een veerboot nemen naar Palma de Mallorca en Ibiza-stad.

Alicante

Alicante is een verfrissende stad met brede boulevards, lange zandstranden en een aantal culturele en historische bezienswaardigheden. Na een wandeling aan het water onder de palmbomen in de schaduw van Explanada de España en na een ontspannen drankje in een van de openluchtcafés, zou u kunnen besluiten om die dag niet meer terug te gaan naar uw vakantiehuis, maar heerlijk te gaan genieten van het bruisende nachtleven van Alicante.