Lanzarote - Isla de los Volcanes

Lanzarote, het op drie na grootste en meest noordoostelijke eiland van de Canarische Eilanden, meet slechts ongeveer 60 km van noord naar zuid en slechts 21 km breed van oost naar west. De naam van het eiland wordt verondersteld een corruptie te zijn van Lanzarotto (of Lancelotto) Malocello, de Genuese zeeman die op het einde van de 13e of vroege 14e eeuw op het eiland landde.

De onmiddellijke reactie van velen die op het eiland komen is dat er niets is. Het is waar, het is een grotendeels droge plaats, maar op een bizarre en intrigerende manier. De Unesco heeft het hele eiland uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Het grotendeels vulkanische terrein is boeiend en uniek, de schoonheid is grimmig, raar en zeer echt. Soms denkt u dat u op de maan bent beland; op andere momenten zult u zich afvragen of u in Afrika of Hawaï bent.

De benadering van het eiland van het toerisme is in niet geringe mate gevormd door de inspiratie van de kunstenaar César Manrique. Niet alleen heeft hij zijn persoonlijke stempel gedrukt op veel van de attracties rond het eiland, maar zijn ideeën blijven het beleid over de ontwikkeling van het toerisme informeren. De zorgvuldige naleving van traditionele bouwstijlen op het hele eiland is grotendeels te danken aan de waakzaamheid van Manrique en zijn opvolgers.

Het strandleven op Lanzarote

In het noorden is het wat rustiger, terwijl in het zuiden, rondom de hoofdstad Arrecife, er veel plaatsen zijn met een groot aanbod aan recreatiemogelijkheden en een aantal prachtige stranden.
Het grootste en oudste toeristencentrum van Lanzarote is Puerto del Carmen, een traditioneel vissersdorpje met een oorspronkelijk oud centrum, dat twee van de mooiste stranden van het eiland heeft: Los Pocillos en Playa Grande.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen op Lanzarote: