Ontdek de grandeur van Gran Canaria

De Canariones, zoals de eilandbewoners de neiging hebben om naar zichzelf te verwijzen, denken graag van Gran Canaria als een 'continent in miniatuur'. U zult deze uitdrukking met grote regelmaat ervaren tijdens uw bezoek hier, en de verbazingwekkende verscheidenheid aan landschappen- van het vruchtbare noorden tot het droge binnenland en de woestijn in het zuiden - rechtvaardigt grotendeels deze bewering.
Het eiland is de derde grootste van de Canarische archipel en is het thuisland voor meer dan de helft van de inwoners. De hoofdstad, Las Palmas de Gran Canaria, is een drukke, levendige stad en een bezoek waard vanwege de historische oude wijk, het uitgaans- en shoppingcentrum en het gouden zandstrand van Playa de las Canteras.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen op Gran Canaria:Gran Canaria - een strandbestemming

Op Gran Canaria liggen nog veel meer mooie stranden rondom het eiland. In het noorden voor de rustzoeker vindt u de meer kleinere stranden en idyllische baaien, terwijl langs de zuidkust de plaatsen liggen met bredere zandstranden zoals Maspalomas met het wereldberoemde duinenstrand waar surfers de golven kunnen oppikken, of het moderne vakantiecentrum Playa del Ingles. In beiden plaatsen kan er tot in de kleine uurtjes gefeest worden in het uitgaansleven.

Het binnenland van Gran Canaria

Het verrassend ruig en bergachtig binnenland is een wereld verwijderd van de hoofdstad en de zuidelijke resorts, en de moeite waard om per huurauto te verkennen, al is het maar om een beetje rust en stilte te heroveren. Blijf dus niet alleen hangen aan het strand, maar ruil uw strandslippers in voor stevige schoenen en ontdek een paar kilometer landinwaarts één groot wandelfiesta. Wellicht wandelt u de paella er weer vanaf en ook het eilandgevoel gaat in het binnenland niet verloren, want de zee blijft altijd zichtbaar.