Menorca - een heerlijk eiland om te ontdekken

Menorca (of Minorca) behoort tot Spanje en is het tweede grootste eiland van de Balearen. De naam Menorca komt uit het Latijn: insula minor en betekent letterlijk vertaald : ‘kleiner eiland’. Dit is alleen in vergelijking met het 75 km verderop gelegen Mallorca, want Menorca is nog altijd wel 1,5 keer groter dan het beroemde en hippe Ibiza. Het is een relatief rustig eiland. Het noorden van het eiland is grillig met indrukwekkende kliffen. Het zuiden is het tegenovergestelde. Kleine verborgen rustige azuurblauwe baaitjes met strandjes van wit zand in een groene omgeving bestaande uit donkergroene pijnbomen.

Het eiland wordt ook wel ‘Buggy Island’ genoemd. Dankzij de langzaam in zee aflopende stranden en de vele activiteiten voor kinderen is het eiland ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Maar ook voor volwassenen is er genoeg te zien en te doen, want Menorca zal u verrassen met zijn prachtige natuur, zijn pittoreske dorpjes en historische steden met mooie, gezellige havens. Trek erop uit en verken het eiland. Volg de leuke routes met de fiets of maak een wandeltocht. Het eiland staat niets voor niets bekend als wandel- en fietsparadijs.
Breng eens een bezoek aan Ciutadella, een mooie stad met een rijk cultureel erfgoed en goede visrestaurants. Of Mahón, de grootste stad van het eiland. Wandel door de historische binnenstad of beklim het hoogste punt van het eiland, de Monte Toro voor een fantastisch uitzicht. Voor een lange wandeling kunt u een bezoek brengen aan het natuurpark Es Grau en de baai van Fornells is ideaal voor watersportliefhebbers

Begint het vakantiegevoel al bij u te borrelen? Bekijk dan nu het aanbod van vakantiehuizen en appartementen op Menorca.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen op Menorca: