Região Centro - Een onvergetelijke vakantie in het hart van Portugal

Centraal-Portugal (Região Centro) ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in het midden van Portugal. In het noorden grenst de regio aan Noord-Portugal, in het oosten aan Spanje, in het zuiden aan de Alentejo en in het zuidwesten aan de regio Lissabon.

In Centraal Portugal vindt u, onder de stralende zon, een mix van natuur en cultuur die garant staat voor een veelzijdige en ontspannende vakantie. Deze streek heeft u veel te bieden, zoals wandelen of fietsen door natuurgebieden, een kasteel of museumbezoek, struinen door kronkelige straatjes van steden of bergdorpjes of heerlijk luieren op de zandstranden.

Uw vakantiehuis in Centraal Portugal

Sommige appartementen of vakantiehuizen in het centrum van Portugal liggen direct aan zee, andere meer in het rustige berglandschap. Wat uw voorkeur ook is, of het nu zeer luxueus of comfortabel ingericht is, bij Sunly vindt u gegarandeerd uw vakantiewoning naar wens.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Região Centro:Mooie steden en bergdorpen in Centraal Portugal

Zo zijn er de historische bergdorpjes die uit de granieten rotsen lijken te groeien, maar u zult ook ontdekken dat Portugal een land van kastelen is als u langs de Spaanse grens rijdt. Breng ook een bezoek aan Combra, een van de oudste universiteitssteden van Europa, waar moderne tijden en traditie hand in hand gaan. Of proef de overweldigende sfeer van de stad Viseu met zijn imposante middeleeuwse gebouwen en adellijke paleizen, vooral bekend om de Dão-wijn die hier wordt verbouwd, maar ook om de landschapschilder Grão Vasco en de volksheld Viriato, die hier vandaan kwam. In de 16e eeuw maakte Grão Vasco van Viseu een stad van schilders. Zijn kunst trok veel bewonderaars en hij stichtte hier zijn Escola de Viseu, een van de belangrijkste schilderscholen van Portugal.
Een andere mooie stad is Óbidos, de huwelijksstad. Dom Dinis gaf – zoals lang koninklijk gebruik was, deze stad als huwelijksgeschenk aan zijn vrouw, vandaar deze bijnaam. Het stadje met klinkerstraatjes, witte huizen, kleine pleintjes en steile trappen, ligt schilderachtig op een helling en wordt volledig omgeven door een 13 m hoge en 1,5 m dikke vestingmuur.

Ongerepte natuur in Centraal Portugal

Vanuit Combra zijn er talloze mogelijkheden om met de auto, trein of bus het achterland te verkennen. Al vrij snel gaat het heuvelland over in de uitlopers van de bergketens en wordt het landschap doorsneden door rivieren die door dichtbeboste valleien stromen. Naar het noordoosten toe volgen de weg en de trein de valleien van Dão en de Mondego die tussen de bergketens Serra do Caramulo en Serra da Estrela liggen. De rivier- en bergdalen, wild water, natuurparken, stuwmeren, wijnbergen, grote weiden, kastanje- en olijfbossen hebben vele wandelaars en natuurliefhebbers geïnspireerd. U kunt hier ook bergbeklimmen, abseilen of raften.

De stranden in Centraal Portugal

U kunt kiezen tussen rivierstrandjes omringd door bossen of voor uitgestrekte zandstranden aan de Atlantische kust van de Costa de Prata, waar u verkoeling vindt op een hete zomerdag. Hier bevinden zich ook beroemde surfspots die surfers van over de hele wereld aantrekken, met perfecte golven in Peniche of zelfs gigantische golven in Nazaré.