“Have some Madeira m’dear“

Een Engels lied uit de jaren vijftig waarin een oude wellustige heer een jong bloempje probeert te versieren door haar de ene na de andere unieke Madera wijn aan te bieden. Ze geeft toe aan de verleiding en valt ten prooi aan zijn verleidingskunsten, omdat ze gelooft dat de gezonde ‘medicinale’ drank goed voor haar is. De volgende morgen weet ze echter wel beter als ze ontwaakt met een glimlach en hoofdpijn.

Zin gekregen in Madeira?

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen op Madeira:Madeira - het eiland om de dagelijkse beslommeringen te ontvluchten

Wilt u helemaal tot rust komen? Overweeg dan om een vakantiehuis of appartement op Madeira te huren. Het bloemeneiland in de Atlantische Oceaan maakt deel uit van Portugal en behoort, net als de Azoren, tot Europa. Liefhebbers van prachtig natuurschoon met ruig berglandschap, diepgroene bananenplantages, exotische bloemen en planten, prachtige rotskusten met steile kliffen, kunnen hun hart ophalen in dit wandelparadijs. Onderweg rust u uit in kleine ongerepte dorpjes, waar u nauwelijks andere toeristen tegenkomt.

De beste reistijd naar Madeira

Het eiland heeft een bijzonder mild klimaat en is het hele jaar door een perfecte vakantiebestemming, maar wilt u de drukte vermijden, ga dan in april, mei, juni, of september en oktober. 

De stad Funchal verkennen

Ga genieten van het bruisende leven in Funchal. Deze oude stad met haar brede, met Jacaranda bomen omzoomde lanen is de hoofdstad van Madeira. De stad ligt aan de zuidkust met een prachtig uitzicht over de haven en de zee. In het centrum vindt u naast de levendige pleintjes met terrasjes, restaurants en winkels, mooie historische gebouwen, zoals de kathedraal Sé. Deze in 1915 gewijde kerk trekt de aandacht met een fijn gesneden houten plafond met ornamentele ivoren figuren. Maak ook eens een tochtje met de moderne kabelbaan, die de boulevard verbindt met Monte en naar de bedevaartkerk Nossa Senhora, de eindbestemming voor veel pelgrims.

madeira 2

De goudgele stranden van Porto Santo

Wanneer u een groot strandliefhebber bent en verlangt naar een gouden zandstrand om te zonnen, houd dan de laatste dagen van uw verblijf op dit rustige en opmerkelijk onbedorven eiland. Wie weet spot u gedurende de twee uur durende overtocht wel walvissen en dolfijnen. Porto Santo is een heerlijk eiland om een paar dagen te ontspannen, waar zonnebaden kan worden afgewisseld met wandelen of fietsen rond het eiland.