Relaxen op de Azoren

De Azoren is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Zij behoren officieel tot Portugal. Van de in totaal 17 eilanden zijn er 9 bewoond waarvan São Miquel het grootste en dichtstbevolkte eiland is. "Het groene eiland" zoals het ook wel genoemd wordt, dankt zijn naam aan de uitgestrekte bloemenvelden vol Hortensias, Azaleas en Camellias.

De temperatuur ligt er in de zomer rond de 25 gaden waardoor het een prima bestemming is om lekker op het strand te relaxen, maar ook om actief het eiland te verkennen. In de winter is het ook mooi op de Azoren, omdat het dan vaak heel helder weer is.
Bij de plaatselijke VVV-kantoren kunt u leuke wandelroutes krijgen. Deze leiden u langs kustpaden waarbij u een geweldig uitzicht heeft over zee, maar ook langs mooie meren en door leuke dorpjes.

 

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen op de Azoren:Walvissen en dolfijnen spotten op de Azoren

Het eiland Sao Miguel is de populairste bestemming voor een whale watching dagtrip. Tijdens een excursie maakt u kans op het spotten van walvissen (blauwe vinvissen en potvissen), dolfijnen, schildpadden en haaien. Per gemotoriseerde rubberboot neemt de schipper u mee naar zee om op zoek te gaan naar deze bijzondere dieren. Excursies worden aangeboden door lokale toeristenbureaus, maar u loopt het risico dat ze uitverkocht zijn. Gaat u echt speciaal naar de Azoren om walvissen te zien, dan kunt u het best een walvisexcursie van tevoren reserveren.

Meer bezienswaardigheden op São Miquel:

• Sete Cidades, de grootste krater van de Azoren met een groen en blauw meer.
• Lagoa de Fogo ( letterlijk vuurmeer)
• De botanische tuinen in Furnas 

Het stoofpotje op de Azoren

Op São Miquel wordt ondergronds gekookt. Doordat de eilanden vulkanisch zijn, is de grond op bepaalde plaatsen zo warm ( 90° C) dat de bevolking daar handig gebruik van maakt. In het dorpje Furnas, aan de rand van het Furnasmeer, wordt Cozido gemaakt. Cozido is een traditioneel gerecht van heel grof gesneden groenten en vlees of vis die samen in een grote pan ongeveer 7 uur in de grond worden gestopt.
Verder vindt u in het dorpje veel geisers en bronnen waar het water omhoog borrelt en waar u de zwavellucht dan ook goed ruikt.