De Algarve – het zonnige zuiden

Strandliefhebbers gaan naar de Algarve in Zuid-Portugal. Deze regio heeft maar liefst 2700 uren zonneschijn per jaar! De gouden lange zandstranden en fascinerende bizarre rotsformaties met kleine zandbaaien en grotten maken deze kust een van de mooiste van Europa. De aangename badplaatsen zoals Albufeira en het moderne Vilamoura worden afgewisseld met authentieke Portugese plaatsen zoals Silves, Loulé, Lagos en Portimão.

De Algarve is ideaal om te overwinteren

Wilt u de herfst en winter met de regen, koude, wind en sneeuw even ontvluchten? Boek dan een reisje naar de Algarve om heerlijk te genieten van de winterzon. Dankzij het Middellandse zeeklimaat zijn de winters hier mild. In de maanden januari en februari is de gemiddelde temperatuur 16 tot 17 graden en schijnt de zon gemiddeld 6 uur per dag.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in de Algarve:Golfen in de Algarve

De Algarve staat bekend als een zeer aantrekkelijke regio om te golfen. U heeft in de Algarve de keuze uit meer dan 30 hoogwaardige golfbanen Vele daarvan liggen daarbij ook nog eens langs de prachtige zuidelijke Atlantische kust.
Indien u gaat voor een golfvakantie, dan kunt u in het zoekscherm bij 'kenmerken' onder de rubriek ‘Speciale objecten’ de optie ‘Bij de golfbaan’ kiezen. Nadat u op de knop 'Aanbiedingen tonen’ heeft geklikt, verschijnt een selectielijst met vakantiehuizen en appartementen die in de buurt van de golfbanen liggen. Meer informatie over de faciliteiten kunt u bij de desbetreffende objectomschrijving vinden.

Vliegen naar uw vakantiehuis in de Algarve

Reizen met het vliegtuig wordt aanbevolen voor vakanties in de Algarve. Vanuit heel Europa zijn er regelmatige lijn- en chartervluchten naar de luchthaven van Faro. Een alternatieve route is via Lissabon, vanwaar u met de trein of met een huurauto naar de Algarve komt. Het is misschien sowieso de moeite waard om een auto te huren voor een vakantie aan de Portugese zuidkust. Op die manier kunt u niet alleen het eenvoudigst uw geboekte vakantiehuis bereiken, maar u blijft ook ter plaatse onafhankelijk zodat u zelf uitstapjes langs de kust of in de bergen kan maken.