Alentejo - waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan

Een van de mooiste en onbekendste streken van Portugal is de Alentejo, een gebied ten noorden van de Algarve. In dit uitgestrekte golvende landschap wordt het beeld bepaald door korenvelden en wijngaarden, bossen van kurkeiken of olijfbomen met af en toe een wit idyllisch middeleeuws stadje op een heuvel. Het is een stukje Portugal dat ook wel eens vergeleken wordt met Toscane.

Zoeken en boeken - vakantiewoningen en appartementen in Alentejo:

 

De kust van Alentejo

Er zijn prima stranden langs de Atlantische kust van Alentejo, die bijna even lang is als die van de Algarve. Door de stevige westenwinden en enorme golven is de kust zeer favoriet bij surfers.

De historische stad Évora mag u zeker niet overslaan

Op zo’n 120 km van Lissabon ligt de indrukwekkende en misschien wel de meest bezochte eeuwenoude stad Évora met een provinciale sfeer en een reeks zeer boeiende monumenten. Het lijkt erop alsof de stadspoorten de moderne tijd hier slechts mondjesmaat toelaten. De stad is een museum op zich. Binnen de Romeinse stadswallen maakt de bezoeker op een kleine oppervlakte kennis met de cultuur en geschiedenis van verschillende tijdperken.

Combineer uw reis naar Alentejo met andere steden of plaatsen

Het leuke van reizen naar Portugal is dat u verschillende bestemmingen kunt combineren. Als u in een vakantieappartement in Alentejo verblijft, kunt u dit gemakkelijk combineren met een strandvakantie in de Algarve, of een gecombineerde reis met de Costa de Lisboa en een bezoek aan de hoofdstad Lissabon. Dit maakt uw vakantie in Alentejo zeer afwisselend.