Een onvergetelijke vakantie in Portugal

Portugal is een geweldige veelzijdige vakantiebestemming. U kunt er op vele manieren genieten. Het hele jaar door is er een heerlijk klimaat met warme zomers en milde winters. Europa’s mooiste kust met grillige rotsformaties is de Algarve, waar u kunt ontspannen op de langgerekte stranden. Verken het prachtige binnenland, geniet van de klanken van de Fado en bezoek de vele culturele bezienswaardigheden zoals de Portugese kloosters, paleizen en middeleeuwse steden die Portugal te bieden heeft.

De voorpret begint eerder dan u denkt....

In heel Portugal vindt u een breed aanbod van vakantieacommodaties. Van luxe vakantiehuizen met privé zwembad op afgelegen terreinen, tot aan de comfortabele en betaalbare vakantie-appartementen in de grotere plaatsen zoals Porto, Lissabon, Faro, Albufeira of Portimão. Het is aan te bevelen om een auto te reserveren. Een auto geeft u de vrijheid om Portugal op uw eigen manier en tijd te ontdekken.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Portugal:


 

Kennismaking met Portugal

In het zuidwesten van Europa ligt Portugal met Lissabon als hoofdstad en met Spanje als enige buurland. Portugal grenst in het zuiden en in het westen aan de Atlantische Oceaan en in diezelfde oceaan liggen ook de Portugese paradijselijke eilanden voor de rustzoekers zoals Madeira, de Azoren en Porto Santo.
Portugal heeft, door haar ligging aan de Atlantische Oceaan, leren luisteren naar de zee als naar een oude vriend, een hartsvriend aan wie men zijn geheimen vertelt, een vriend die men zonder woorden begrijpen kan, die een slechts door Portugezen verstaanbare taal spreekt. Deze jarenlange verstandhouding duurt voort omdat het Portugese leven zich volledig rondom de zee afspeelt. De Portugezen zijn een vissersvolk dat een hechte band heeft met golven, storm en oceaanstromingen.

Ook het klimaat wordt sterk beïnvloed door de zee: het milde klimaat is te danken aan de zeewind en aan de warmte van het vlakke zuiden, een typische zuidelijk weertype wat uitermate aangenaam is. Op zachte winters volgen zon en regen die een voorbode zijn voor de warme zomerdagen.

Portugal is altijd vrij geïsoleerd geweest van de rest van Europa: het Castiliaans Massief en de Pyreneeën vormden in het verleden, toen er nog noch wegen noch transportmiddelen waren, onoverkomelijke barrières. Door haar geografische ligging aan de Oceaan, in het zuidwesten van Europa, is het Portugese landschap bijzonder afwisselend, van het bergachtige noorden en midden van het land tot het vlakke kustlandschap in het uiterste zuiden. De gehele kust is rijk aan uitgestrekte stranden, kleine door rotsen omringde, inhammen, of grenzeloze sneeuwwitte zandstroken die nog witter lijken door het kristalheldere oceaanwater.
Over het gehele land verspreid treft men een betoverende natuur aan met een rijke gevarieerde plantengroei. De stadjes en dorpjes zijn gezellig en schilderachtig door hun ligging en door de witgekalkte huizen waarop vaak banen in felle kleuren zijn geschilderd. De hoofdstad Lissabon aan de Costa de Lisboa is een bruiende stad met een zeer druk verkeer op pleinen en avenidas, maar ook met oasen van rust in de vele parken. Wie de stad te druk vindt, kan gemakkelijk uitwijken naar de Portugese Costa do Sol, de ‘Zonnekust’ langs de Taagoever waar zich bekende badplaatsen bevinden. 

Portugal is een buitengewoon traditioneel land en heeft dan ook heel veel origineels bewaard in zijn volksleven; de rijkdom op het gebied van de folklore komt tot uiting tijdens de vele feesten, processies en jaarmarkten en in de regionale kostuums, dansen en liederen. Uniek in Europa is de fado, het wat sentimentele lied dat bij de gitaar wordt gezongen en een muzikale expressie is van verloren of onbeantwoorde liefde en van de saudade, de heimwee.