Wenen en omgeving laten uw hart sneller slaan

Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, gelegen in de streek Neder-Oostenrijk, wordt gerekend tot een van de mooiste steden ter wereld, vooral dankzij de prachtige landelijke omgeving aan de rand van de stad.
De stad Wenen herbergt prachtige gebouwen en culturele schatten. Bezoek de paleizen, tuinen, musea en geniet van de heerlijke taartjes...
Na een aangename dag in de stad of na een actieve dag in de bosrijke omgeving van Wenen, kunt u dan heerlijk thuiskomen en genieten van de rust van uw eigen vakantiewoning.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Wenen en omgeving:Oriëntatie op Wenen

Wenen is dé stad waar u zich kunt laten ontroeren door een opera, waar elke avond wel een symfonie van de wereldberoemde componisten te beluisteren is en waar u swingend op jazzmuziek de nacht in gaat. Maar … Wenen bied meer.
Geen van de wereldsteden maakt het de bezoeker gemakkelijker dan Wenen: bijna alle bezienswaardigheden liggen dicht bijeen, binnen de afstand van enkele aangename wandelingen. In de binnenstad, het hart van de stad, zijn bijna alle toeristische attracties van Wenen verzameld. Het gemeentebestuur heeft bovendien een voorziening getroffen om het de toeristen nog gemakkelijker te maken: de meeste monumenten van kunstzinnig en historisch belang – in totaal meer dan tweehonderd – zijn voorzien van een wit bordje met daarop in beknopte vorm allerlei wetenswaardigheden. Men waant zich in één groot openlucht museum.
Voor wie voor het eerst naar Wenen gaat, vergeet niet een bezoek te brengen aan het paleis Schönbrunn van Sissi en keizer Franz Josef.
Als u niet zo in geschiedenis of cultuur geïnteresseerd bent, is er ook genoeg te doen. Concentreer u dan op de kaffeehaüser en proef de Oostenrijkse koffie met Sachertorte. De koffiehuizen zijn de huiskamers van Wenen en een betere plek om de stad en haar inwoners te leren kennen, is er niet. Of winkel in de Kärntstrasse, dé winkelstraat van Wenen, of maakt een wandeltocht door het Wenen van de Jugendstil, de kunststroom aan het eind van de vorige eeuw. Kenmerkend in de architectuur zijn de geometrische vormen en sierlijke patronen. Behalve veel gevels zijn er ook diverse musea met schilderijen, meubels en glaswerk.

Omgeving van Wenen

Buiten Wenen is er nauwelijks een andere wereldstad te bedenken waar men zo snel en moeiteloos de vrije natuur in kan. In het prachtige landschap in de omgeving van de stad zijn er recreatieve mogelijkheden te over, zowel bij het Wiernerwald - waar de inwoners van Wenen nog altijd graag een dagje naar toe gaan - als bij de Donau. De dichtbeboste gebieden van het Wienerwald zijn uitermate geschikt voor het maken van lange wandelingen. De Leopoldsberg en Kahlenberg bieden een panoramisch uitzicht op de stad Wenen.
Langs de Donau kunt u een leuke fietstocht maken langs de rivier. De bekendste route is de Donauroute die 950 km lang is en aan weerszijden van de Donau loopt. De rivier is ook ideaal voor een middag zwemmen in de zomer!