Vorarlberg - het domein voor de actieve vakantieganger

Na een vlakke aanloop in de omgeving van de schitterende Bodensee verandert Vorarlberg geleidelijk aan in een landschap van brede dalen en glooiende heuvels, dat al snel overgaat in een echt Tirools berglandschap. Vorarlberg - letterlijk vertaald: het land “voor Arlberg”- is een waar paradijs voor de actieve vakantieganger. Er zijn volop mogelijkheden om actief bezig te zijn zoals: raften, klimmen, zwemmen, wandelen, fietsen en canyoning.
In de winterperiode van december tot en met maart, transformeert het gebied in een winterlandschap met sneeuwzekere pistes en is daarom ook perfect voor een meerdaags verblijf in één van de vele vakantiehuizen tijdens de winter.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Vorarlberg:


Wat is er te zien en te doen in Vorarlberg?

Vorarlberg ligt in het uiterste westen van Oostenrijk, tussen de Bodensee of meer van Konstanz en de Arlberg, op de kruising van Duitsland, Zwitserland en Liechtenstein. Rond de 74 km lange Bodensee is een mooi vlak fietsparcours uitgestippeld dat ook door Duitsland en Zwitserland loopt. Midden in het meer ligt het zonnige bloemeneiland Mainau, bekend om z’n overweldigde schoonheid van bloemen en planten.

Langs de groene heuvels van het Bregenzerwald bereikt u het hart van het Silvretta-massief met de talrijke goed gemarkeerde wandel- en fietspaden. Hier ontdekt u idyllische dorpjes zoals de Wratt am Arlberg, Sankt-Gallenkirch en Brand. Het hoogste bergdorp in de Montafon-vallei is Gargellen (1423 m). Tijdens wandelingen langs berghutten en alpenweiden kunt u de Madrisa berg (2770 m) bewonderen.

Het kleine Bregenz, de hoofdstad van Vorarlberg, ligt met haar langgerekte promenade in de bocht van de Bodensee. De belangrijkste trekpleister is de ‘Oberstadt’ met resten van de stadswallen uit de 13de eeuw en vele historische gebouwen.

Winterplezier in Vorarlberg

Tijdens de wintermaanden verblijft u in een vakantiewoning direct aan de piste met uitzicht op het dal of de vele berghellingen. Vanuit uw vakantiewoning zo de piste op, wie wil dat nou niet? Steden als Montafon en Bradnertal zijn zeer populaire skigebieden. Het 55 kilometer lange netwerk van pistes in het Bradnertal ligt direct aan uw voeten.
Niet alleen de vergevorderde skiërs en snowboarders kunnen zich in Vorarlberg vermaken, maar ook voor beginners en kinderen zijn er goede mogelijkheden om de wintersport te beoefenen. Voor u het weet, roetsjen hier de allerkleinsten zo van de pistes af, alsof ze het al jaren doen.