Een ontspannende en actieve vakantie in Stiermarken

Verheug u op uw komende vakantie in de bergen van Oostenrijk met een vakantiehuis in Stiermarken. De Oostenrijkse deelstaat met de sfeervolle hoofdstad Graz wordt gekenmerkt door een afwisselend ongerept natuurlandschap en trekt zowel actieve als rustzoekende vakantiegangers aan.
De skigebieden in Stiermarken kijken uit naar de komst van skiërs en langlaufers, bergbeklimmers en wandelaars. Ruiters en mountainbikers, maar ook de tourfietsers krijgen tijdens de zomermaanden waar voor hun geld en gezinnen met kinderen zullen zich de uitstapjes naar recreatie- en dierenparken nog lang herinneren.

Zoek en boek een vakantiehuis of een vakantie-appartement in de hoger gelegen bergweiden, met uitzicht op het prachtige dal of direct aan de besneeuwde hellingen in de wintermaanden, want Stiermarken is een geweldige plek om actief de natuur te beleven of om volledig tot rust te komen.

 

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Stiermarken:

 

Fietsen in Stiermarken

De langste tocht, waaruit natuurlijk een deel kan worden gekozen is de Murradweg (365 km) van Muhr aan de voet van het National Park Hohe Tauern tot Bad Radkersburg aan de Sloveense grens langs landwegen, verkeerswegen en over fietspaden. Geleidelijk afdalend door het rivierdal van de Mur om in de heuvels met wijngaarden in Zuid-Stiermarken te eindigen.
Door het lieflijke Zuid-Stiermarkse heuvelland van akkers, loof-en naaldbos, fruitboom-en wijngaarden loopt ook een dicht netwerk aan fietsroutes, zoals: de Sulmtalradweg, de Saggautalradweg, de Weinlandradweg en de Thermenlandradweg. De stad Leibnitz is een goed start- en eindpunt.
Fietsenverhuur vindt u op stations van steden zoals: Murau, Leoben, Bruck an der Mur, Mürzzuschlag, Graz, Karlsdorf, Leibnitz, Spielfeld-Strass, en Bad Radkersburg.