Vakantie vieren in Opper-Oostenrijk

Het landschap van Opper-Oostenrijk is zeer mooi en afwisselend. In het westen grenst de deelstaat aan het Duitse Beieren, in het noorden aan het Tsjchische Zuid-Bohemen en in het oosten en zuiden aan de binnenste Oostenrijkse provincies Stiermarken, Neder-Oostenrijk en Salzburg.

Natuur in Opper-Oostenrijk

De wintermaanden staan in Opper-Oostenrijk synoniem voor sneeuwpret voor het hele gezin. In de zomer verandert het landschap in een groene oase en met het kobaltblauw van de prachtige meren en kronkelende rivieren is het een landschap om te ontdekken. De natuur bestaat uit bossen, bergen, wijngaarden, boomgaarden, burchten en historische kloosters. Lieflijk is het beboste heuvelland en middelgebergte van het Mühlviertel met houtwallen en lappendekens van weiden en akkers op glooiende hellingen. Ook liggen er tal van oude dorpen voorzien van kerken met grote kunstschatten. Zuidelijker stroomt de brede Donau die Opper-Oostenrijk scheidt in Mühl- en Innviertel. Langs de oevers liggen lange wandel- en fietstochten op u te wachten.

Uw vakantiehuis

Voor jong en oud is dit dé vakantiebestemming. Of u nu kiest voor een vakantiewoning aan één van de meren aan de Wolfgang, Traunsee of Hallstättersee in het bekende merengebied Salzkammerkut, of wellicht aan de rand van het dichte bos in het Mühlviertel, u zult ongetwijfeld versteld staan van de veelzijdigheid van deze regio en een geweldige vakantie ervaren.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Opper-Oostenrijk: