Neder-Oostenrijk voor een vakantie met afwisseling

In Neder-Oostenrijk bent u omgeven door een prachtige natuur. Het maakt daarbij niet uit in welk seizoen u zich bevindt, want elk seizoen heeft zijn charme en schoonheid. De landschappen met bergen, rivieren, meren en grotten nodigen uit om veel te zien en te ontdekken. Er zijn paden en routes tussen deze natuurgebieden aangelegd, zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn.

Het boeken van een vakantiewoning in Neder-Oostenrijk is het begin van een gevarieerde en actieve vakantie. In de wintermaanden kunt u hier vakantieappartementen huren die u direct toegang bieden tot een uitgebreid skigebied. In de zomer zijn de mogelijkheden voor activiteiten ook eindeloos. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de ene dag te gaan wandelen en de volgende dag naar een meer of rivier te fietsen.
Dus waar wacht u nog op, bekijk direct het aanbod van vakantiehuizen in Neder-Oostenrijk.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Neder-Oostenrijk:Neder-Oostenrijk de grootste deelstaat van Oostenrijk

Neder-Oostenrijk - oftewel het Donauland en het Wienerland - met de hoofdstad Sankt Pölten is zo’n gebied waarvan de meeste Nederlanders en Belgen niet als eerste aan denken als ze op vakantie gaan naar Oostenrijk. De deelstaat ligt in het noordoosten van Oostenrijk en ligt rondom de deelstaat Wenen met de gelijknamige hoofdstad, de culturele parel van Midden-Europa.

De buurlanden Tsjechië en Slowakije grenzen resp. in het noorden en in het oosten aan Neder-Oostenrijk, waardoor een uitstapje naar één van deze landen ook tot de mogelijkheden behoort. Ten zuiden van Neder-Oostenrijk vindt u de deelstaten Burgenland en Stiermarken, terwijl u ten westen ervan de deelstaat Opper-Oostenrijk aantreft.

De vierdeling van Neder-Oostenrijk

Historisch gezien is Neder-Oostenrijk verdeeld in vier regio's, de zogenoemde "kwartieren" of in het Duits "Viertellen". In elke 'Viertel' treft u een ander landschap aan. In het noordwesten van het Waldviertel vindt u voornamelijk akkers die worden afgewisseld met uitgestrekte bossen. Het Weinviertel in het noordoosten is het belangrijkste wijngebied van Oostenrijk. Het is een glooiend landschap met heuvels, ongeveer te vergelijken met het Duitse Eifel. Het industriegebied in het zuidoosten bestaat zeker niet alleen uit industriesteden, maar ook uit het bosrijke Wienerwald. Ten slotte is er in het zuidwesten het Mostviertel, met duizenden fruitbomen en de uitlopers van de Alpen.

De mooie blauwe Donau

De Donau is de levensader van deze streek. Beboste heuvels begeleiden haar loop en beschermen het dal - vooral Wachau - tegen de wind. Hier leven dan ook dieren die van warmte houden. U kunt er de smaragdhagedis of de zeldzame apollovlinder tegenkomen. Er groeien zomereiken en pijnbomen, en acacia’s verspreiden hun heerlijke geur. Volg de rivier langs vredige dorpjes, bloeiende fruit- en wijngaarden en oude burchtruïnes, of breng een bezoek aan Krems, een prachtige middeleeuwse stad an der Donau in het Waldviertel.