Karinthië – vakantie langs schitterende meren

Karinthië is het zuidelijkste en zonnigste deel van Oostenrijk en grenst aan Italië, Slovenië en de deelstaten Tirol, Salzburg en Stiermarken. De regio staat ook wel bekend als het Oostenrijkse zonnebalkon. Het aantal uren zon bereikt hier bijna het niveau van het Middellandse Zeegebied en daarom is niet voor niets dit deel van Oostenrijk zo populair in de zomer. U ontdekt er prachtige blauwe bergmeren en gezellige oude stadjes, waar u in alle rust van uw vakantie kunt genieten.
Maar ook in de wintermaanden is het mogelijk om hier vakantiehuizen en -appartementen te boeken. Skiërs kunnen de Mölltaler gletsjer bij Mallnitz beklimmen, waar met een beetje geluk al in de zomer sneeuw ligt. Met rode en blauwe pistes en een uitgebreid bergrestaurant is de gletsjer een perfecte plek om te skiën, te snowboarden en te genieten van het adembenemende uitzicht.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Karinthië: 


De Karintische meren

In de warme luwte van de bergen zijn er in het zuidelijk deel van Karinthië meren in overvloed, zoals de Wörther, Ossiacher en de Millstätter See, om de drie grootste te noemen. De met veel zonne-uren gezegende regio is een van de drukbezochte toeristenoorden van Europa. De watertemperatuur van de meren is hoog door de geringe toevoer van meestal koude bergstromen. Velden is de mondaine badplaats, maar Pörtschach, Ossiach en Faak am See doen daar weinig voor onder.
Na een mooie wandeling of fietstocht is het heerlijk om een verfrissende duik te nemen in een bergmeer, of een boottocht te maken over de Wörthersee, langs het Falkensteiner Schloss Velden en de historische hoofdattractie de Maria-Wörth kerk.

Bezoek Klagenfurt

De hoofdstad van Karinthië is Klagenfurt en ligt in het wijde, zonnige dal van de rivier de Glan. In het noorden wordt de stad omsloten door de uitlopers van de Oost-Alpen en in het westen door de Wörthersee. Aan de zuidkant, aan weerszijden van het stadsdeel Viktring, rijst de beboste Sattnitz-keten op met daarachter de donkere Karwanken. In Klagenfurt klopt niet alleen het politieke hart van de deelstaat, maar ook het culturele. Het plaatselijke kunstcircuit blijkt een stuk wereldwijzer dan u zou verwachten voor een stad met nog geen honderdduizend inwoners. De historische binnenstad van Klagenfurt is op voorbeeldige wijze gerenoveerd en in de zomer heerst er een zuidelijke sfeer.
Van het centrum naar de Wörthersee loopt het Lendkanaal, dat in 1527 werd aangelegd om de stadsgrachten van water te voorzien. De moderne westelijke wijk Klagenfurt-See, de drukste en grootste badplaats van Oostenrijk, strekt zich aan beide zijden van het kanaal uit. Er is ook een steiger voor rondvaartboten over de Wörthersee. Daarnaast vindt u bij het meer het Europapark met Minimundus, waar de belangrijkste bezienswaardigheden ter wereld in miniatuurvorm te vinden zijn.