Vakantie in een vakantiehuis aan de zonovergoten zuidkust van Noorwegen

De zonnige kust van het Skagerrak is de Noorse Rivièra: honderden eilandjes, schitterende rotsen, blauw zeewater en daartussen kleine baaien met wit zand. Ook zijn het de fraaie witte houtstadjes zoals Arendal, dat met Lillesand en Kristiansund herinnert aan voorspoedige tijden, toen visvangst en houthandel floreerden.
De zuidkust staat bekend om zijn milde klimaat. Nergens anders in Noorwegen schijnt de zon zo vaak als in het zuiden. Oftewel, Zuid-Noorwegen is een uitstekend alternatief voor Zuid-Europa.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen aan de Zuidkust van Noorwegen:


Recreëren, genieten en activiteiten aan de zuidkust

In Sørlandet, op het zuidelijkste puntje van Noorwegen, nodigen de vele historische pittoreske kustplaatsen u uit met comfortabele vakantiehuizen en appartementen. Het wit geschilderde stadje Mandal bijvoorbeeld is met zijn mooie houten huizen de bekendste badplaats en heeft een groot zandstrand van 1km lang en 30 meter breed. Gezinnen worden aangetrokken door de zandstranden van Grimstad en Arendal door de licht glooiende oevers en speeltuinen.
Watersportliefhebbers kunnen een vakantiehuis huren in Vest-Agder bij de Lista zandstranden van Farsund of het kilometerslange Hamresandenstrand bij Kristiansand, dé zomerstad van Noorwegen met zijn vele terrasjes en uitstekende restaurants in de gezellige oude binnenstad. Leuk voor de kinderen is Dyreparken Kristiansand: een dierentuin, amusements- en attractiepark ineen met diverse zwembaden en spectaculaire glijbanen, speeltuinen, etc.
Langs de hele kustlijn zijn er veel mogelijkheden om te vissen op zee en om te vissen in rivieren en meren. Kies voor een kustvissersplaats of een rustig vissershutje in het binnenland
Wandelaars verkennen het achterland, gekenmerkt door bossen, meren, rivieren en bergen of nemen de mooie en goed begaanbare paden langs de zee.

Hoe kom ik in Zuid-Noorwegen?

Er zijn verschillende manieren om naar Zuid-Noorwegen te reizen. Met het vliegtuig reist u in ongeveer een uur van Amsterdam naar Kristiansand. Op de luchthaven kunt u het beste een auto huren, omdat reizen met het openbaar vervoer niet aan te raden is als u meer in deze regio wilt ontdekken. Reist u alleen met de auto, dan kunt u kiezen uit verschillende opties. Vanuit Noord-Jutland (Denemarken) zijn er veerboten naar verschillende plaatsen in Zuid-Noorwegen, waaronder Kristiansand. U kunt ook de veerboot nemen vanuit Kiel (Duitsland). Sommige vakantiegangers kiezen ervoor om een autorit door Scandinavië te maken en via Denemarken en Zweden naar Noorwegen te reizen.