Een vakantie vol natuurschoon in Sogn en Fjordane

Als u het echte Noorwegen wilt ontdekken, kom dan naar Sogn en Fjordane. Deze provincie in midden Noorwegen staat garant voor een heerlijke vakantie in de geweldige vrije natuur. De regio is vooral bekend om het Sognefjord, het diepste en langste fjord van Noorwegen, prachtig om te bewonderen en te ontdekken. 
Klimmen, wandelen, kanoën, de gletsjers verkennen en vissen in de fjorden zijn de activiteiten die u elke dag in dit landschap kunt ondernemen als u besluit uw vakantie door te brengen in een vakantiehuis in Sogn en Fjordane.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Sogn en Fjordane:

 

Wat is er nog meer te doen in Sogn en Fjordane?

Dit gebied biedt uitstekende mogelijkheden voor een langer verblijf. Er zijn vele bezienswaardigheden die u vanuit uw vakantiehuis kunt bezoeken.
Maak bijvoorbeeld leuke dagtochten naar het Jostedalbreen Nationaal Park, de grootste gletsjer van het Europese vaste land. Deze gletsjer is 100 kilometer lang, 15 kilometer breed en het ijs kan soms wel een dikte hebben van 500 meter. Of ga naar het ongerepte ruige Jotunheimengebergte, het populairste nationaal park van Noorwegen. Rijd eens een keer naar de oudste staafkerk van Urnes die uit 1150 dateert, of bezoek het gletsjermuseum in Fjærland. In het Vikingdorp Gudvangen maakt u een romantische reis terug in de tijd en beleeft u in de gereconstrueerde steegjes uw eigen Viking-avontuur. Natuurlijk kunt u ook een boottochtje maken over het diepe ijsblauwe water door de Nærøyfjord om daarna tussen Myrdal en Flåm een ritje te maken in het beroemde Flåmtreintje die over de steilste spoorlijnen door de wilde berglandschappen loopt. De aantrekkelijke en gastvrije dorpjes zoals Aurland, Balestrand en Vandsnes zijn ook populaire publiekstrekkers en een bezoek waard.