Een ontspannen vakantie in de bergen van Noorwegen

In het oosten van Noorwegen, vlakbij de Zweedse grens, ligt het bergachtige gebied van Noorwegen dat deel uitmaakt van het Jotunheimen Nationaal Park. De zomers zijn meestal warm, de winters garanderen veel sneeuw. Dit maakt de regio op elk moment van het jaar een perfecte vakantiebestemming voor diegenen die een fantastische vakantie midden in de ongerepte natuur willen doorbrengen.

Wie zijn vakantie individueel wil regelen, maar dit toch in een prettige sfeer wil doorbrengen, zou moeten kiezen voor een vakantie in een vakantiehuis in de bergen van Noorwegen. Te midden van dit indrukwekkende natuurlandschap – met uitgestrekte bossen, groene valleien en omgeven door talrijke rivieren en meren - nodigen talrijke vakantiehuizen en vakantieappartementen u uit voor een heerlijke vakantie ver weg van alle stress van het dagelijks leven. Het aanbod is groot, of u nu kiest voor een eenzame stevige blokhut of voor een vakantiehuis voorzien van alle luxe, u vindt het vast en zeker bij Sunly.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Noors hooggebergte:


Hoge bergen in Jotunheimen

Het nationale park Jotunheimen omvat de hoogste toppen van Noord-Europa en is de best ontsloten wandel- en bergsportregio van Noorwegen. De Galdhøpiggen is met zijn 2469 m de hoogste bergtop van Scandinavië; meer dan tweehonderd andere toppen overschrijden de 2000 m-grens in dit vergletsjerde gebergte. Aan de Vestlandzijde wordt het gebergte door een ontoegankelijk alpien landschap gekenmerkt, terwijl de Østlandzijde heel wat vriendelijker is.
De dichter Aasmund Olavsson Vinje gebruikte in de 19e eeuw de uit de Oudnoorse literatuur bekende naam ‘huis van de reuzen’ (‘Jotunheimen’) voor het uit verscheidene bergen bestaande gebied. Van het centrale hooggebergte wordt 1151 km2 beschermd als nationaal park. Aan de oostelijke rand van het park ligt de beroemdste wandelroute van Noorwegen: de Besseggen-bergkam boven het smaragdgroene Gjendemeer.

Mooiste meren in Jotunheimen

Het Jotunheimen gebied heeft ook prachtige mooie meren zoals; het Tyinmeer, het vele kilometers lange Gjendemeer, Bygdin en Vinstri. Tijdens u wandeltocht langs de meren kunt u genieten van de fraaiste uitzichten. Helemaal spectaculair is het natuurlijk wanneer u een kanotocht maakt over een van deze meren.