Vakantiehuis in Hordaland

De regio Hordaland wordt gekenmerkt door zijn prachtige fjorden. Of u nu naar het oosten reist met de hoge bergen van Hardangervidda, naar het westen aan de zeemondingen of u maakt een dagtocht naar Bergen….In de Hordaland regio zijn het altijd de prachtige fjorden die het landschap grotendeels zullen domineren. Langs de kust van Hordaland en op de nabijgelegen eilanden liggen veel vakantiehuizen van waaruit u mooie uitstapjes kan maken om Hordaland te ontdekken. Wacht dus niet langer en boek uw ideale vakantiehuis in Hordaland.


Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Hordaland:


Natuur opsnuiven - ontdek de rust en stilte in Hordaland

Noorwegen is een eldorado voor vissers en wandelaars. Het prachtige natuurgebied vol meren en zeeën is ideaal voor een visvakantie aan een van de fjorden. Bij de zee liggen de leukste vissershutten, van waaruit u alleen nog maar de hengel hoeft te gooien om de hele dag te genieten van de rust en vrijheid op het water. Het zoute water langs de fjorden herbergt een overvloedig visleven. De belangrijkste vangsten zijn koolvis, kabeljauw en zalm. En wat is een betere manier om dit te doen dan in het spectaculaire natuurschoon van de Hardangerfjord, de langste fjord in Hordaland. Ook wandelaars kunnen zich hier goed vermaken. Met de benenwagen ontdekt u zelf wat er zo bijzonder is aan de Noorse natuur, want de meest schilderachtige plekken ziet u pas echt als u te voet op pad gaat. Zo kunt u ook vanuit uw vakantiehuis de enorme bergen van het fjordlandschap beklimmen.

Bezoek Bergen

Tijdens uw vakantie in Hordaland zou u ook een dag in Bergen, de tweede stad van Noorwegen, moeten doorbrengen. Deze levendige, culturele en kleurrijke oude havenstad, omgeven door bergen en fjorden, bewaart nog steeds oude zeevaart tradities en waar u ook uw sightseeing tour kunt beginnen met een havenrondvaart. De oude huizen van Bergen zijn herbouwd volgens plannen uit de 12e eeuw en in de smalle straatjes tussen de koopmanshuizen en pakhuizen ruikt het naar teer en hout.