Noorwegen is dé natuurbestemming van Europa

Noorwegen, het land waar de schemering in de fjorden een ode aan het licht is en bergen en gletsjers de grenzen zijn van alles. Het landschap is in elke regio betoverend. Nergens is het groener dan hier. De zuidkust is prachtig met ontelbare eilandjes en inhammen voor prachtige boottochtjes. Maar ook het noorden met o.a de Noordkaap en Lofoten doen u versteld staan door hun schoonheid.

Een welkomstwoord van de Noren:

‘Ook al bent u betoverd door de aanblik van de rotsen, wees niet blind voor de uitgestrektheid van het landschap.
Laat het geschreeuw van de aalscholver het gezang van de eidereend niet overstemmen.
Komt de geur van de opgewoelde zee naar u toegewaaid, zoek dan de stilte van het klotsende water.
Ziet u een zilvermeeuw, zoek dan de kleuren van de oestervisser.
Hebt u een surfplank meegenomen, vraag dan om een reis met de viskotter.
Het hele vasteland en alle eilanden hopen dat u de tijd neemt om ons zowel bij zonneschijn in de zomer als bij sneeuw in de winter te ontmoeten’.

Welkom in Noorwegen!

Uw vakantiehuis in Noorwegen

Geniet van de natuur in de vaak vrijstaande vakantiehuizen, ver verwijderd van de grote steden en meestal zeer idyllisch gelegen, bijvoorbeeld aan de oever van een fjord, bij een meer of aan een bosrijke bergrug. Sommige huizen zijn naast de basisvoorzieningen uitgerust met extra faciliteiten zoals een sauna of whirlpool. De aan het water liggende vakantiehuizen hebben veelal een eigen boot en/of steiger om te vissen.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Noorwegen:Noorwegen - het land van de gletsjers, de fjorden en de rust

Het Koningrijk Noorwegen, een van de vijf Scandinavische landen, met meer dan 25.000 km lange kustlijn, ligt ten noorden van de Noordzee en Denemarken, ten oosten van de Atlantische Oceaan, ten westen van het buurland Zweden en in het uiterste noordoosten grenst het aan Finland en Rusland. De hoofdstad van Noorwegen, gelegen aan het Oslofjord, is Oslo dat zich het laatste decennium tot frisse metropool heeft ontwikkeld met hippe koffiehuizen en overal leuke terrassen.
Noorwegen lokt met de prachtige natuur van zijn beroemde fjorden, die telkens anders en indrukwekkend zijn, de wouden, bergen en meren, de oneindige kust, de duizenden eilanden en het lege land in het verste noorden. Te midden van al dat moois liggen hier en daar boeiende steden verscholen, zoals Oslo, Bergen en Trondheim, en leert u een rijk verleden van Vikingen en koningen kennen. Onderga de landelijke en woeste landschappen van Jotunheimen tot de Lofoten, of reis in een vrolijke zomers sfeer naar de Noordkaap.

Divers landschap voor de wandelaar

Als u naar Noorwegen reist raakt u niet uitgekeken op de fjorden, de kust, baaien en eilanden, de imponerende bergen, watervallen en meren. Noorwegen is groot, schoon, ruig en uitgestrekt. Vanwege de prachtige natuur is Noorwegen, met een grote verscheidenheid aan wandelroutes en wandelgebieden, een feest voor de wandellaar. Ideale gebieden om te wandelen zijn: De Lofoten en de Vesteralen in het Noorden van Noorwegen en de Noorse Fjorden, in het zuidwesten.

Visvakantie

Noorwegen is zeer populair onder vissers. U kunt in de zee, in vele meren, fjorden en rivieren overal een hengel uitgooien. Vergeet niet dat u wellicht een visvergunning nodig hebt. De beste periode voor een visvakantie in Noorwegen is in de zomer. Er kan onder andere gevist worden op zalm, forel, snoek, aal en baars. Mooi viswater vindt u bijvoorbeeld in Hardangerfjord, een fjord gelegen aan de zuidwestkust van de Atlantische Oceaan, maar ook in Rogaland met zijn prachtig kust en fjorden, gelegen in het uiterste zuiden van Noorwegen, is zeer geliefd bij de vissers.
Indien u voor een visvakantie gaat, kunt u in het zoekveld onder 'meer kenmerken' de optie: optimaal om te vissen en/of boot aanvinken. Nadat u op de knop ‘aanbiedingen’ heeft geklikt, verschijnt een lijst met vakantiehuizen die geschikt zijn voor vissers. Meer informatie over de faciliteiten kunt u bij de desbetreffende objectomschrijving vinden. 

Een strandvakantie in Noorwegen

Aan de zuidkust van Noorwegen ligt de regio Sørlandet aan de wateren van het Skagerrak. De regio staat bekend om zijn geweldige kustgebieden met lange stranden. In het vissersdorp Mandal bijvoorbeeld, met zijn witte houten huizen, kunt u genieten van een prachtige zonnige strandvakantie. De beste tijd om Sørlandet te bezoeken is van mei tot augustus met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 20 graden.

Over de hele linie hebben de Noorse stranden, in vergelijking met de soms overvolle stranden in andere landen, vaak minder bezoekers, is het water helderder en is het gebied zeker niet te druk, zelfs niet in de grote steden als Oslo en Bergen.

Maar.... er is meer dan alleen zonnebaden. U kunt een dagje strand gemakkelijk combineren met andere leuke activiteiten. In Fjord-Noorwegen  bijvoorbeeld kunt u vanaf een besneeuwde bergtop skiën en dezelfde dag nog zwemmen in de fjord.

Wintersport, skiën én langlaufen 

Noorwegen is in de winter zeer geschikt voor de wintersport. Door de sneeuwzekerheid kunt al vanaf begin november tot diep in het voorjaar skiën of langlaufen.
Indien u zoekt naar een gezellig appartement in een wintersportgebied, dan kunt in het zoekvenster onder 'meer kenmerken' de optie: afstand tot de piste of afstand tot de langlaufloipe kiezen. Nadat u op de knop 'aanbiedingen' heeft geklikt, ziet u een lijst met vakantiehuizen die in de buurt liggen van wintersportgebieden. Meer informatie over de faciliteiten kunt u bij de desbetreffende objectomschrijving vinden.

Reizen naar Noorwegen

U kunt het land heel goed bezoeken met uw eigen auto. Een onderdeel van deze route is de veerboot. Er vertrekken regelmatige veerdiensten vanaf Hirtshals in het Deense Jutland naar Stavanger, Bergen en Kristiansand of van Kiel in Duitsland met de nachtferry naar Oslo. In Noorwegen kunt u dan met uw eigen auto verder reizen. Natuurlijk kunt er ook voor kiezen om de reis volledig op het vasteland af te leggen. U komt dan door Zweden en Denemarken.
Een alternatief voor het reizen met de auto is het vliegtuig. Vanaf de internationale luchthavens in Oslo, Bergen en Stavanger vertrekken regelmatig vluchten naar verschillende Europese luchthavens.