Vakantie in Zeeland

De provincie Zeeland ligt in het zuidwesten van Nederland en is een zeer populaire vakantiebestemming. Jaarlijks komen vele vakantiegangers uit binnen- en buitenland naar de Zeeuwse kust. De mooie brede Zeeuwse stranden zijn zonder twijfel de grootste attractie van de provincie. 

Zin in Zeeland? Tussen het ruime aanbod van vakantiehuisjes, stacaravans en vakantiecomplexen in Zeeland vindt u vast en zeker uw perfecte vakantiewoning.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Zeeland:


Stranden in Zeeland

Zodra de zon schijnt, liggen de stranden vol met zonaanbidders. De populairste badplaatsen van Zeeland zijn: Cadzand, Domburg, Vrouwenpolder, Renesse, Burgh-Haamstede, Westkapelle, Vlissingen, Zoutelande, Nieuwvliet en Breskens/Groede. 

De Deltawerken

De vroegste bewoners van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden waren al verwikkeld in de voortdurende strijd tegen het steeds weer dreigende water. Deze eeuwige strijd heeft de Zeeuwen tot een sterk volk gemaakt dat trots is op hun bezit van vroeger en nu.
Nu bestaan er geen Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden meer. Na de afschuwelijke watersnoodramp van 1 februari 1953 zijn de Deltawerken gebouwd, waarna de vroegere eilanden met elkaar en het vaste land zijn verbonden door bruggen, dammen en stormvloedkeringen. De meest bekende stormvloedkering is de Oosterschelde met het kunstmatige werkeiland ’Neeltje Jans’. Hier wordt in de 'Delta Expo’ de geschiedenis van 2000 jaar in beeld gebracht.
Afgezien van veel persoonlijk leed, veroorzaakte de watersnoodramp ook een gevoel van totale verbijstering in Nederland. Dat zoiets in dit land kon gebeuren! De Nederlanders, de waterbedwingers bij uitstek, hadden een klap van de zee gekregen en daarmee een gevoelige deuk in hun nationale prestige. Het waterbouwproject met de grootste sluizen ter wereld is vervolgens met ongekende energie voltooid en de technische vaardigheden die in het Deltaplan tot uitdrukking kwamen, hebben wereldwijd veel bewondering gewekt en de aandacht gevestigd op deze zuidwestelijke hoek van Nederland. De Deltawerken vormen dan ook een belangrijke toeristische trekpleister!

Steden in Zeeland

Prachtige steden, vaak met een bewogen historie, trekken steeds meer de aandacht van vele toeristen. Brouwershaven, Zierikzee, Veere en de hoofdstad Middelburg, om er maar een paar te noemen, zijn zeer zeker een bezoek waard.

Zeeland is een zeevisparadijs

Op Schouwen-Duiveland bijvoorbeeld, zijn langs de stranden van Renesse en Haamstede prachtige stekken te vinden. De zee biedt hier een grote variatie aan vis en afhankelijk van de tijd van het jaar wordt hier platvis, makreel, paling wijting, kabeljauw, zeebaars en soms zelfs zeeforel gevangen.
U vindt de vakantiehuizen en appartementen die vlakbij visstekken liggen door in het zoekvenster onder ‘kenmerken’ de optie: ‘optimaal om te vissen’ aan te vinken. Nadat u op de knop ‘Aanbiedingen’ heeft geklikt, verschijnt er een lijst met vakantiewoningen die geschikt zijn voor vissers.