Vakantiehuis aan zee huren

Van de Waddeneilanden in het Noorden tot de Zeeuwse stranden in het zuiden, Nederland heeft maar liefst 150 kilometer zandstrand. En... wat is er nou aangenamer dan fietsen door de duinen, zonnebaden op de fijne zandstranden, goed eten in een strandtent of een lange strandwandeling maken tijdens uw lente- of herfstvakantie?

We noemen hier enkele favoriete kustplaatsen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke en gezellige badplaatsen langs de kust waar u naar toe zou kunnen gaan. In bijna elke kustplaats kunt u bij Sunly een vakantiehuis of vakantieappartement huren. Veel van de vakantieverblijven bevinden zich in de buurt van het strand met een onvergetelijk uitzicht op de duinen en staan garant voor een gevarieerd en bijzonder aangenaam verblijf.

Pak dus nu uw koffers, ga er eens helemaal tussenuit en krijg het gevoel écht even weg te zijn van uw dagelijkse beslommeringen.


Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen aan de Nederlandse kust:

 

Enkele populaire badplaatsen aan de Nederlandse kust:

Vakantie in Bergen

Slechts vijf kilometer van Schoorl en 15 km van de badplaats Egmond aan Zee, ligt het kunstenaars dorp Bergen, een oase van rust, schoonheid, kunst en cultuur. Juist deze diversiteit zorgt voor een grote aantrekkingskracht. Naast de 21 kilometer lange kustlijn en het afwisselende landschap van strand , duinen, zee, bossen en velden maken het rijke culturele heden en verleden Bergen tot een zeer interessante plaats om te bezichtigen. De kunst is hier bijzonder, omdat ter plaatse een heuse kunststroming is ontstaan die de ‘Bergense School’ genoemd wordt. Voor kunstliefhebbers dus een goede reden om een bezoekje te brengen aan een van de vele musea die Bergen rijk is.

Vakantie in Zandvoort

Zandvoort is met Bloemendaal een van de aantrekkelijke badplaatsen in de buurt van Amsterdam en daarom zeer geliefd. Bij buitenlandse toeristen is dit gebied ook bekend als ‘Amsterdam strand’. Het strand van Zandvoort daalt langzaam af in het water, waardoor het ideaal is om met kinderen te zwemmen.

Vakantie in Noordwijk aan zee

Een bruisende badplaats van internationale allure tussen Amsterdam en Den Haag, omgeven door weidse bossen en heeft ruige duinen en een dertien kilometer lang zandstrand. Door de situering in het hart van de Bollenstreek in Holland – nabij Keukenhof – wordt Noordwijk ook wel de bloemenbadplaats van Europa genoemd.
Ook de badplaats Katwijk en de culturele stad Leiden ligt binnen handbereik, zodat u zich geen moment zal vervelen.

Vakantie in Scheveningen

De boulevard met vele winkels, de indrukwekkende pier en het prettige strand. Met het centrum van Den Haag op steenworp afstand, kunt u werkelijk alle kanten op voor wat betreft de bezienswaardigheden. Met de tram zit u in een mum van tijd zowel bij het Vredespaleis, Panorama Mesdag als op het strand.

Vakantie in Callantsoog

Het mooie Callantsoog. Het dorp wordt omringd door cultuur, historie en natuur. De omgeving biedt veel ontspanningsmogelijkheden in de buitenlucht, bijvoorbeeld een prachtige fietstocht door de duinen en bossen, een verkwikkende lange strandwandeling, of lekker een dagje uitwaaien op Texel, een van de Waddeneilanden. Gezellig winkelen in Hoorn, Enkhuizen cultuur opsnuiven of heerlijk eten in Medemblik. Vanaf Callantsoog is het allemaal mogelijk. Ook de verschillende musea in de buurt zijn de moeite van een bezoek waard.

Vakantie in Domburg

Het gezellige centrum van Domburg, het stadje op het mooie Walcheren in de provincie Zeeland met zijn prachtige gevelhuisjes, biedt het ene terras na het andere. Het stadje heeft dan ook veel te bieden voor de bezoeker. Eten, winkelen of gewoon rondslenteren is hier een feest. Domburg heeft een schitterend duingebied en natuurlijk een fraai strand met paalhoofden dat de schilder Mondriaan in 1917 al op het doek vastlegde in zijn “compositie in Lijn”

Vakantie in Veere

Het mooie stadje Veere brengt u terug naar de glorieuze dagen van weleer. Van die tijd bestaan nog vele getuigen, zoals de imposante Grote Kerk, het sierlijke stadhuis aan de markt, de gotische Schotse Huizen aan de Kaai, het carillon en niet te vergeten de vestingwerken. Zijn rijkdom heeft het stadje vooral te danken aan het huwelijk van een van de heren van Veere met de Schotse Princes Mary Stuart. Veere is ook een ideaal vertrekpunt voor prachtige uitstapjes naar bijvoorbeeld Domburg, Middelburg, de Oosterscheldekering of Brugge in België – en natuurlijk het strand en de duinen!