Vakantie aan de adembenemende Makarska Riviera

Op geen enkele andere plek ligt een berg zo dicht bij de kust als aan de Makarska Riviera. Het Biokovo gebergte, bedekt met weelderig mediterraan groen - dennenbossen, olijfbomen, vijgenbomen en fruitbomen - beschermt op deze manier de hele Rivièra tegen slechte weersinvloeden. Het milde klimaat zorgt ervoor dat u het hele jaar door kunt genieten van een heerlijke vakantie.
De Makarska Rivièra staat bekend om zijn prachtige lange witte kiezelstranden en u ontkomt er dan ook niet aan om hier een relaxte strandvakantie te houden. Wissel een stranddag ook eens af met een dag actief en ontdek de spectaculaire natuurlijke omgeving van het beschermde natuurpark Biokovo dat zich uitstekend leent voor wandelen, mountainbiken en andere bergsporten.

Met enkele van de mooiste stranden van Kroatië voor de deur van uw vakantiehuis en met een eigen buiten zwembad…. Dat is pas echt fijn vakantie vieren, bekijk het aanbod. 

Zoeken en boeken - vakantiehuizen aan de Makarska Riviera:


Dorpen en stranden

Makarska

Makarska, dat ruwweg in het midden van de 60 km lange kuststreek ligt, kent het beste nachtleven en is tevens een goede uitvalbasis voor de beklimming van het Biokovo massief waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft over de Dalmatische eilanden. De beklimming is niet voor ongeoefende wandelaars. Draag goede schoenen en neem water mee. In het dorp worden ook groepswandelingen georganiseerd naar de Svet Jure – de hoogste top van Kroatië - en jeepexcursies om in de vroege ochtend naar de zonsopgang te kijken.
De stranden zijn in juli en augustus nogal vol, maar in mei, juni en september is het er aangenaam rustig.

Brela

Het door geurige dennenbossen omringde Brela is het populaire noordelijkste plaatsje van de Makarska Rivièra. Het heeft een fraai strand met een wirwar van straatjes met natuurstenen huizen, terwijl de moderne vakantiehuizen tussen subtropische vegetatie liggen. Het strand met daarachter een mooie promenade die zich uitstrekt over een paar kilometer ten noorden van het centrum en eindigt bij enkele rotspartijen.

Baška Voda

3 km onder Brela, ligt Baska Voda, te bereiken via de weg, maar u kunt ook gewoon over het strand lopen. Het heeft een lang fijn kiezelstrand en op boulevard met wuivende palmen, restaurants en terrassen kunt u een heerlijk avondwandeling maken.

Tučepi en Podgora

Tučepi is een moderne badplaats aan een 4 km lang kiezelstrand met een jachthaven in het centrum. Aan de mooie onderhouden zeepromenade staan de grote hotels en de vakantiehuizen. Heuvelopwaarts liggen nog diverse oude dorpen, met als mooiste Gornje Tučepi. Het is met de auto bereikbaar, maar ook te voet door vanuit Tučepi omhoog te lopen (45 min). U kunt hier heel fijn wandelen over het netwerk van kleine weggetjes langs wijngaarden en tussen olijfbomen naar een reeks half verlaten gehuchten tegen het decor van Biokovo gebergte.
De stranden in het centrum van het rustige kleine stadje Podgora liggen pal naast de belangrijkste wandelpromenade met winkels en restaurants. Het 1 kilometer lange Plišivac-kiezelstrand, ten noorden van het stadscentrum, beschut door pijnbomen, is het mooiste strand van Podgora.

Dagexcursies

Maak van uw verblijf de ultieme ervaring. Stap aan boord van de boot voor Hvar en ontdek waarom dit het Ibiza van Kroatië wordt genoemd. Bezoek het beroemde en paradijselijk strand Zlatni Rat op Brač. Of bewandel de stadsmuren rondom Dubrovnik. Vergeet ook niet een heerlijk glas wijn te drinken in Korčula-Stad waarvan men beweert dat het de geboorteplaats is van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo.