Een strandvakantie aan de Adriatische zee in Istrië

Ook wel het 'nieuwe Toscane' genoemd, is Istrië het hartvormige 3600 vierkante km grote schiereiland net ten zuiden van Triëst, Italië, met een landschap van groene glooiende heuvels, valleien en vruchtbare vlaktes. Terwijl het schilderachtige binnenland artiesten en ambachtslieden naar de dorpen op de heuveltop trekt, is de ruige en grillige kustlijn enorm populair bij de liefhebber van zon en zee. De zeer mooie stukken strand vindt u vooral in de omgeving van de grotere vakantieplaatsen, bijvoorbeeld in de gebieden rondom Medulin, Poreč, Pula, Umag en Rabac.

Vind uw perfecte vakantiehuis

Bij een keuze van meer dan 15.000 vakantiehuizen en -appartementen in Istrië is er zeker ook een geschikte vakantieaccommodatie voor u bij. In de zoekfunctie kunt u behalve uw vakantiebestemming het beste ook direct aankomstdatum, reisduur en aantal personen kiezen. U ziet gelijk welke vakantiehuizen nog vrij zijn en tegen welke prijs! Meer keuze in het type vakantiewoning vindt u bij de 'meer kenmerken'. Daar staan de vakantiecomplexen, maar ook onder de 'speciale objecten': de stacaravans en...meer. Klik vervolgens op 'aanbiedingen tonen' waarna een lijst met beschikbare vakantiewoningen wordt getoond.

 

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Istrië:Istrië - een favoriete vakantiebestemming

Istrië is al jaren het geliefde vakantieoord in Kroatië voor veel Nederlanders en Belgen en niet zonder goede reden, want u vindt hier vele mooie vakantiewoningen met de beste faciliteiten direct aan de kust. Een andere reden waarom dit schiereiland zo populair is, is dat het de meest noordelijkste dichtstbijzijnde kustgebied is en dat betekent dus ook de kortste reisafstand vanaf Nederland of België. Bovendien heeft Istrië van alle drie de kustregio's de beste infrastructuur, niet alleen omdat Istrië heuvelachtig is in vergelijking met de bergen van Kvarner en Dalmatië, maar ook omdat het de rijkste regio is vanwege het grootschalige toerisme.

Ontdek Istrië

Pazin, in het binnenland, is de administratieve hoofdstad van de regio, terwijl de zuidkust van Pula met zijn schilderachtige oude binnenstad, zijn bloeiende scheepswerf en het Romeinse amfitheater, het economische centrum is. Het toerisme langs de westkust concentreert zich op leuke badplaatsen, zoals Novigrad, het bruisende vissersdorpje Rovinj en het oude Romeinse stadje Poreč. In het binnenland in historische bergstadjes als Motovun, Grožnjan, Oprtalj en Hum lijkt de tijd stilgestaan te hebben, met half verlaten bouwsels van natuursteen hoog boven vruchtbare groene grasvelden en bossen. Aan de oostkust in een baai ligt Rabac, een badplaats met kiezelstranden en aan de haven vindt u de gebruikelijke barretjes en restaurants..

Het noordelijke deel van het schiereiland behoort tot Slovenië, terwijl de Ćićarija-bergen in de noordoostelijke hoek Istrië scheiden van het continentale vasteland.
Aan de overkant van het water ligt Italië, maar de alomtegenwoordige Italiaanse invloed doet het veel dichterbij lijken. De historische banden van Istrië met Italië worden gecementeerd door de toevloed van Italiaanse toeristen in de zomer, verrukt als ze zijn van de verse zeevruchten, uitstekende pasta en het feit dat Italiaans een tweede taal is in Istrië.

Beste reistijd

In de zomermaanden in het hoogseizoen is het natuurlijk prima vertoeven aan de kust, maar kies ook eens voor Istrië in het voor- of najaar. In april/mei kunt u al in de auto stappen en de kou en regen achter u laten. Het weer is er heerlijk, niet te warm en niet te koud. De zee is nog wel wat ruig en aan de frisse kant. Nazomeren is helemaal fantastisch, de Adriatische Zee is dan nog steeds heerlijk warm.