Sardinië - de parel in de Middellandse zee

Vandaag de dag wordt het eiland veroverd door de aanbidders van zon, zand en zee, die op de Costa Smeralda, de Costa Rei of de Costa Paradiso al hun dromen werkelijkheid zien worden, maar van oudsher is Sardinië naar het binnenland gekeerd.
De bevolking van berg- en herdersvolkeren die hier al sinds de prehistorie wonen - in een land dat vaak hebzucht heeft opgewekt en vele malen is veroverd - is altijd kwetsbaar gebleven, zonder zijn originaliteit te verliezen. Opstandig maar toch gastvrij, van een ongerepte schoonheid die soms lieflijk kan zijn.

Een vakantiewoning op Sardinië biedt u een eigen plek om tot rust te komen en een heerlijke tijd door te brengen met vrienden of familie. Bekijk het aanbod van vakantiehuizen, boerderijen, appartementen en stacaravans op Sardinië.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen op Sardinië:Sardinië heeft de bezoeker veel te bieden

Liefhebbers van couleur locale logeren op een authentieke boerderij, wandelaars steken de bergpassen over van het Gennargentu-massief, dat zijn hoogste punt bereikt met de 1830 m hoge Punta la Marmora, en wie per boot is, zal moeiteloos rond het eiland enkele bijzondere grotten ontdekken.

De natuurlijke rijkdommen worden afgewisseld met menselijke scheppingen die niet minder interessant zijn. Om te beginnen is er de nuraghe-cultuur en de indrukwekkende grafkamers uit de bronstijd, vervolgens de oude vestingsteden waarvan Tharros een van de beste voorbeelden is, en tenslotte de romaanse en gotische heiligdommen beïnvloed door de Pisaanse en Lombardische kunstenaars, maar met een stijl die uniek is voor Sardinië.
Cagliari, de hoofdstad van het eiland, en Sassari, de tweede stad, mogen niet worden overgeslagen, noch vanwege hun energieke en moderne uiterlijk, noch vanwege de folkloristische evenementen die een onvergetelijke indruk nalaten.

Wat is de beste tijd om naar Sardinië te reizen?

Het voor- en najaar. Het mediterrane klimaat biedt warme lente- en herfstdagen en zachte winters. Gedurende deze tijd is een reis bijzonder aan te bevelen. De zomers daarentegen kunnen zeer heet worden.

De reis naar Sardinië – Hoe komt u er?

De gemakkelijkste route naar het eiland is via de lucht: De drie belangrijkste luchthavens van Sardinië bevinden zich in Cagliari, Alghero en Olbia, of u kunt een veerboot nemen vanuit verschillende Italiaanse havens, waaronder Civitavecchia, Genua, Livorno, Napels en Palermo.