Vakantie in hemels Rome en omgeving

Rome is niet alleen een 3000 jaar oud openluchtmuseum, maar het is vooral een echte Italiaanse stad. Dus als u voor het eerst in Rome bent, probeer dan niet meteen alle musea en monumenten af te struinen, maar snuif vooral het roomse leven op. Dwaal eens af in de kleine steegjes, eet Pancetta op een pleintje, of duik een typisch Italiaans koffiebarretje in. Neem de tijd voor leuke terrasjes, want mensen kijken is een feest in Rome. Met al die overhemden, zonnebrillen en naaldhakken bent u al snel underdressed.

Ontdek snel wat Rome u te bieden heeft.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Rome en omgeving:Meer over de stad Rome

De Italiaanse hoofdstad Rome ligt in het westen van midden-Italië op twintig kilometer van de Tyrreense Zee. Het grootste deel van de stad ligt op de oostelijke oever van de rivier de Tiber en is gebouwd op zeven heuvels. Rome heeft ongeveer 2,8 miljoen inwoners.
Het leven van de oude Romeinen gaat terug tot 753 v. Chr. Dus als er érgens een brok cultuur en geschiedenis op u ligt te wachten, dan is het hier wel.

Bezienswaardigheden in Rome

Het historische centrum oftewel Centro Storico is het hart van de stad en ligt tussen de rivier de Tiber en de Via del Corso. Hier en in de cirkel rondom dit gebied liggen de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Colosseum, het Forum Romanum, Piazza Venezia, Het Panthéon, Piazza di Spagna met de Spaanse Trappen en de Trevi-Fontein. Ook vindt u in dit gebied veel restaurants, winkels én de belangrijkste winkelstraat Via dei Condotti. Aan de andere kant van de Rivier ligt de hippe wijk Trastevere, te vergelijken met de Amsterdamse Jordaan. Vaticaanstad ligt eveneens op de linker oever van de rivier, iets ten noorden van Trastevere.

Beste bezoektijd Rome

Eigenlijk zijn bijna alle maanden van het jaar geschikt voor een citytrip Rome. Behalve in augustus, want dan is het er erg heet en de Italianen zijn weg om verkoeling buiten de stad te zoeken met als gevolg dat in de stad dan de typische Italiaanse restaurants, winkels en bars gesloten zijn.
Zoals voor de meeste Europese steden geldt: het voor-en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek. Hoewel het ’s avonds wel afkoelt, kun je overdag heerlijk op een terras zitten. De winters zijn, met een gemiddelde temperatuur van dertien graden, vrij zacht.

Rome - hoe kom ik er?

Met het vliegtuig bent u vanuit Nederland en België in circa 2,5 uur in Rome. Voor vervoer van het vliegveld naar de stqd pakt u de trein, de Leonarda Express, die in circa drie kwartier rechtstreeks naar het Startion Termini brengt waar de de bussen en metro's vertrekken.

De omgeving van Rome

U kunt een vakantieappartement huren in de binnenstad van Rome, maar u zou er ook voor kunnen kiezen om in een vakantiewoning buiten de stad te verblijven. In de groene vakantiestreek Lazio, rondom Rome, kunt u genieten van de rust en de mooie natuur. U vindt er bergen, ravijnen, lieflijke meren als Bracciano, Bolsena en Vico, olijfboomgaarden en mooie dorpen aan zee aan de kust van Rome en Lazio, zoals: Sperlonga, Gaeta, San Felice Circeo, Anzio en Sabaudia.
Of u boekt een vakantiehuis in de streek Colli Albani ( Albaanse Heuvels in Lazio) ten zuiden van Rome. Historisch gezien bevat het de zomerresidenties van de rijke bourgeoisie van Rome, vanwege de relatieve koelte die er heerst tijdens de zomermaanden. Het heeft een aantal beroemde dorpen, waaronder Frascati (bekend om de witte wijn die vaak gedronken wordt in Rome) en Castel Gandolfo (bekend om het zomerpaleis van de paus).