Het Ledromeer - het mooiste bergmeer in de Ledro Vallei

Het Ledromeer - een turquoise bergmeer in het Ledrodal en 15 minuten rijden van het Gardameer - ligt midden in een groen berglandschap met uitgestrekte dichte bossen, alpenweiden en pittoreske vissersdorpjes.
Naast rustzoekers lokt het Ledromeer ook actieve mensen. U kunt genieten van fantastische mountainbiketochten, wandelingen of diverse watersporten. Er zijn talrijke wandel- en fietspaden. Langs de oevers zijn er ook verschillende prachtige stranden waar u heerlijk kunt zwemmen in kristalhelder zoet water.

Met een vakantiehuis aan het Ledromeer, ervaart u het beste van de Noord-Italiaanse meren en het schitterende berglandschap van de regio Trentino.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen aan het Ledromeer:

 

Rondom het Ledromeer liggen een 4-tal dorpjes: 

Molina di Ledro

Dit dorp ligt even buiten de oostoever van het meer. Molina di Ledro staat met name bekend om de vondst van de resten van de 4000 jaar oude paalwoningen uit de bronstijd (UNESCO-werelderfgoed). Bekijk de huizen en andere overblijfselen in het Museo dell Pallafitte.

Mezzolago 

In Mezolago, aan de noordelijke oever van het Ledromeer, dankt zijn naam aan zijn ligging. Het dorp is door groene weiden omgeven en heeft een magnifiek uitzicht op het water. Vandaar wordt Mezzolago ook wel 'de parel van het meer' genoemd.

Pieve di Ledro

Pieve, aan de noordwestelijke oever van het Ledromeer, heeft alle mogelijkheden voor een geslaagde actieve vakantie aan het water. Naast zwemmen en zonnebaden zijn er hier nog tal van andere activiteiten te beleven.

Pur

Pur bevindt zich aan de zuidzijde van het meer en is heel mooi en rustig gelegen boven het Ledromeer. Prachtige omgeving om te zwemmen, wandelen en te fietsen en een deel van het strand is huisdiervriendelijk. In veel van de vakantiehuizen aan het Ledromeer is uw trouwe viervoeter gewoon welkom.