Aangenaam rustig aan het Lago d’Idro

De omgeving van het Lago d’Idro is vooral voor diegenen die ontspanning en natuur zoeken. Het door bossen en hoge bergen omgeven Lago d’Idro behoort tot de kleinere meren van Noord-Italië en ligt tussen het populaire Gardameer en het wat minder bekende Iseomeer. Het is een van de schoonste en rustigste meren van Italië zonder massatoerisme.

Dit prachtige twaalf kilometer lange bergmeer wacht op u! Neem een duik in het aanbod van vakantiehuizen en appartementen.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen aan het Idromeer:Wat te doen aan het Idromeer

In de zomer zijn de kiezelstranden en het helderblauwe water van het meer (met een temperatuur van rond de 24 graden) populair bij zwemmers.
De ideale mix van bergen en water maakt het Idromeer tot een paradijs voor rustzoekers, bergbeklimmers en vissers.

Door de constante wind is het Idromeer ook een perfecte plek voor liefhebbers van zeilen, windsurfen en andere watersportactiviteiten.

De bergen zorgen voor eindeloos wandelplezier, bijvoorbeeld ten westen van het meer rond de Passo del Maniva. Als u een beetje avontuur en mooie vergezichten wel kunt waarderen, moet u de weg eens nemen die van Anfo rechtstreeks daarheen voert.

Voor wie op zoek is naar sfeer, kan de verschillende dorpjes rond het meer en in het Val Sabbia eens uitproberen. Vele hebben een middeleeuwse oorsprong en wie er oog voor heeft, vindt daar het nodige van terug. Voorbeelden daarvan zijn Vestone, Nozza, Baitoni en Crone. In o.a de dorpjes Idro en Pieve Vecchia vindt u restaurants, leuke terrasjes en winkels voor de dagelijkse boodschappen.