Het Comomeer combineert Italiaanse gratie en Hollywood glamour 

Met zijn 3 lange uitlopers omarmt het Comomeer enkele van de aantrekkelijkste plaatsen van de regio Lombardije, zowel eenvoudige als mondaine. Bescheiden dorpen en havenstadjes worden afgewisseld door uiterst luxueuze villa’s. Op een kiezelstrandje of zomaar een leuk plekje aan het water kunt u heerlijk ontspannen en in het warme blauwe water kunt u fijn zwemmen of surfen.

Wanneer u kiest voor een vakantiewoning bij het Comomeer, dan staat de combinatie van cultuur en ontspanning garant voor een heerlijke vakantie.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen aan het Comomeer: Meer over het Comomeer

Tussen de Luganer Alpen en de Bergamasker Alpen strekt zich het 51 km lange en maximaal 4,5 km brede Comomeer uit. Het water vult er de kom die in de ijstijd door de Addagletsjer werd uitgeschuurd. De Adda stroomt er ook doorheen. In het zuiden splitst het meer zich in een arm naar Como (de hoofdstad aan het meer) en een arm naar Lecco toe.

Comomeer, een reservaat voor beroemdheden

Filmster George Clooney bezit hier een droomvilla.
Wie ooit de film 'The Grand Budapest Hotel' heeft gezien, herkent de look & feel van dit historische Grand Hotel Temezzo, waar o.a. Mick Jagger wel eens gelogeerd heeft. Er alleen een drankje drinken is natuurlijk ook mogelijk.
Waar het Comomeer vroeger één grote zomerresidentie was voor de Europese elite, is het nu een magneet voor Hollywood. Zo werd op het weelderige bordes van de Villa del Balbianello een scène uit de Bond-film 'Casino Royale' opgenomen. Nu kijkt u hier uit op besneeuwde toppen van de Monte legnonen ( 2609 meter) en de Monte Grigna ( 2410 meter)

Zien en doen aan het Comomeer

Botanische tuin

Tussen de badplaatsen Lenno en Cadenabbia aan de westoever ligt een eindeloze rij weelderige landgoederen met parken, helemaal tot de Tremezzina, die wel de tuin van Lombardije wordt genoemd. Het pronkstuk is Vila Carlotta in Tremezzo, beroemd om zijn kunstwerken en zijn prachtige botanische tuin, die sinds de 18de eeuw onveranderd is.

Een boottocht over het Comomeer

Vanaf het water heeft u een prachtig uitzicht op de schitterende villa's en tuinen langs de oever.

Wandeltopper

In en rond Varenna aan de oostoever kunt u fantastisch wandelen. De Greenway dei Patriarchi’ wordt met bordjes en koperen schildjes in de bestrating aangeduid.

Stokoude Abdij

Abbazia di Piona, gelegen op een schiereiland, dateert uit de 7eeuw. Zeker een bezoek waard vanwege de fresco's en het prachtige uitzicht.

Bezoek leuke steden en dorpjes aan het Comomeer

Geniet van de sierlijke villa’s, vlij neer en ontspan op een romantisch terras of bezoek een van de stijlvolle en schilderachtige plaatsen zoals Bellagio en Varenna.
In Bellagio (misschien wel de mooiste stad aan het meer) aan de zuidoever vindt u charmante steegjes met mooie winkels en uitstekende restaurants en in Como kunt u vanaf een zonnig terras de kathedraal bewonderen en de menselijke dynamiek aan u voorbij laten gaan
Of ga winkelen in de wereldberoemde modestad Milaan, die slechts op drie kwartier rijden van Como ligt, maar ook goed bereikbaar is met de trein. De Duomo (kathedraal) van Milaan, met een woud van standbeelden, is een van de topbezienswaardigheden van Noord-Italië.