De Italiaanse meren - de pareltjes van Italië

De Italiaanse meren zijn prachtig gelegen: in de buurt van de hoge Alpentoppen op de grens tussen Italië en Zwitserland, en niet ver van de schitterende renaissancesteden van Lombardije: Cremona en Mantua. Ook Venetië is niet ver.

Het Lago Maggiore en het Comomeer liggen ongeveer een uurtje rijden van Milaan en vanaf de zuidoever van het Gardameer bent u in nog kortere tijd in het Verona van Romeo en Julia. Ertussenin liggen Brescia met mooie Romeinse ruïnes en Bergamo, een bijna complete, vrijwel autoloze ommuurde renaissancestad. Ten noorden van het Gardameer liggen de puntige toppen van de Brenta-Dolomieten.

Met al die mooie nabijgelegen plaatsen, zou je de meren zelf bijna vergeten. Het benijdenswaardige klimaat (met warme zomers en frisse winters) en de natuurlijke schoonheid van het gebied trekken sinds jaar en dag bezoekers.
Elk meer is anders. Het door hoge bergkammen omsloten Lago d’Orta is geheimzinnig, het Lago Maggiore druk maar vredig. Het Meer van Lugano (Italie) is heel Zwitsers, en het Comomeer mooi en elegant. De oostelijke meren, het charmante Lago d’Iseo en het grootste meer van Italië, Gardameer, zijn de vakantiemeren; vooral de oostelijke oever van het Gardameer wordt bezocht door zonaanbidders. Ook vanwege het lekkere Italiaanse eten en de heerlijke wijnen uit de streek Franciacorta en van de oevers van het Gardameer, vormen de Italiaanse meren de perfecte vakantiebestemming.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen aan de Italiaanse meren: