De Adriatische kust is dé strandbestemming van Italië

De prachtige Adriatische kust aan de Adriatische Zee biedt eindeloze mogelijkheden voor een fantastische strandvakantie in Italië. Het spreekt voor zich dat er langs deze 770 km lange oostkust van Italië voor iedere vakantieganger een perfecte plek te vinden is.

Met een afstand van 100- 500 m tot het water kunt u de vakantiehuizen, stacaravans en vakantiecomplexen boeken. U bereikt zonder moeite de brede zandstranden en de zee en kunt u genieten van een welverdiende vakantie. 

Zoeken en boeken - vakantiehuizen aan de Adriatische kust in Italië:

 

Zon, Zee en Strand aan de Noord-Italiaanse Adriatische kust

Vele toeristen komen elk jaar terug naar de 100 km lange noordkust van Adriatische zee tussen Venetië en Triest. Het is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. In de badplaatsen zijn heel wat zwembaden, waterglijbanen, parken en speeltuinen. Ouders hoeven zich dus geen zorgen te maken of hun kinderen zich vervelen, of ze het eten en de ijsjes wel lekker zullen vinden en of de zon wel gaat schijnen vandaag.
Enkele badplaatsen die eruit springen zijn o.a. Bibione, Lido Di Jesolo, Lignano en Grado. Het zijn bruisende stadjes aan lange mooie zandstranden met winkels, cafés, restaurants enzovoorts en genoeg vertier voor de kinderen. 

Rimini

Aan de kust van Emilia-Romagna - ook aan de Noord-Italiaanse Adriatische kust - ligt Rimini, een zeer populaire badplaats met een eigen vliegveld. Rimini heeft een oud historisch centrum dat zeker een bezoekje waard is. De kust bij Rimini – la Marina- biedt veel activiteiten, ontspanning en entertainment voor alle leeftijden.

Kust van Le Marche

Een andere plek om uw vakantie te boeken aan de Adriatische kust, is de kust van Le Marche. Hier komt u de mooiste stranden van Italië tegen. Langs deze Riviera liggen schilderachtige plaatsjes zoals: Portonovo, Sirolo, Numana, Marcelli en Porta Recanati. De kustlijn is hier smal, omdat de berg Monte Conero bijna tot aan het water reikt. Houd er rekening mee dat hier kiezelstranden zijn. Waterschoenen zijn dan ook een aanrader als u de vakantie doorbrengt langs dit gedeelte van de Adriatische kust.
Als u een uitstapje maakt naar de havenstad Ancona, de hoofdstad van Le Marche en dat op de helling van Monte Conero is gebouwd, dan krijgt u een adembenemend uitzicht over de kustlijn. De koepel van de Kathedraal in Ancona wordt als een van de oudste van Italië beschouwd.
Het achterland van Ancona is ook een regio waar het leven goed is. Dit is de streek waar de witte Verdicchio wijn wordt verbouwd en waar veel mooie middeleeuwse plaatsen zijn, zoals Jesi en Osimo.