Peloponnesos - ruïnes, bergen en strand

De Peloponnesos met haar schatrijke geschiedenis, is een schiereiland ten zuiden van het vasteland van Griekenland, onder de Golf van Korinthe, dat tweeëneenhalf keer zo groot is als het grootse eiland Kreta.

Traditioneel worden gasten van de Peloponnesos met de woorden ‘Goed dat u komt’ begroet. Sommige bezoekers zijn geïnteresseerd in de opgravingen uit de oudheid en oude afgelegen kloosters. Anderen worden aangetrokken door de ongerepte, kilometerslange stranden en het indrukwekkende berglandschap. 

Peloponnesos - een ideale vakantie in zomer én winter

Er is veel te ontdekken op het schiereiland. De tavernes die heerlijke lokale gerechten en goede wijn aanbieden, zijn meestal ook in de winter geopend; in tegenstelling tot de Griekse eilanden is de Peloponnesos het hele jaar door een aantrekkelijke vakantiebestemming.

Voor wie veel wil zien en niets wil missen is een vakantie op de Peloponnesos met een vakantiehuis of appartement van Sunly, een ware belevenis.
 

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen op Peloponnesos:Bezienswaardigheden in Peloponnesos

De belangrijkste heiligdommen uit de oudheid zijn vooral terug te vinden in steden als:

Delphi, een van de grootste en mooiste heiligdommen van het land en wat vroeger het geestelijk en religieus centrum van het oude Griekenland was

Olympia, de plaats waar de Olympische spelen zijn ontstaan.

Epidaurus, ooit een van de belangrijkste kuuroorden van de oudheid en beroemd om zijn prachtig best bewaarde theater.

Mycene, een paleizencomplex met koningsgraven

Waar u ook tijd voor uit zou kunnen trekken zijn de druipsteengrotten van Pýrgos Diroú waar u een boottocht kan maken over de onderaardse rivieren. Of bezoek gewoon een van de vele Griekse weekmarkten om het dagelijkse leven mee te maken. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Gýthio, een van de mooiste havenstadjes op de Péloponnesos. Voor wie het moderne Griekenland eens wat beter wil leren kennen is een bezoek aan Kalamáta, de op één na grootste stad van de Peloponnesos, zeer zeker de moeite waard.