Vakantie aan de Golf van Korinthe

Voor liefhebbers van strand, cultuur en geschiedenis is een vakantie aan de Golf van Korinthe een perfecte keuze.
Vanwege de prachtige stranden langs de enorme baai met azuurblauw water, de vele archeologische opgravingen en de korte afstand tot Athene wordt dit gebied zeer goed bezocht door vele vakantiegangers.

Vind uw ideale vakantiehuis aan de Golf van Korinthe

Als u uw vakantie in de Golf van Korinthe wilt doorbrengen, zult u er zeker geen spijt van krijgen. Want wat is er nu beter om na een dagje strand of een bezoek aan de archeologische vondsten, een duik te nemen in het privé-zwembad van uw vakantiehuis en 's avonds een raki te drinken in de plaatselijke taverna? Bekijk snel het aanbod.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen aan de Golf van Korinthe:Bezienswaardigheden aan de Golf van Korinthe

De golf van Korinthe die deel uitmaakt van de Ionische Zee, is het vaarwater tussen de Peloponnesos en het vasteland van Griekenland. Zoals de naam al doet vermoeden is Korinthe de belangrijkste stad aan deze Golf van Korinthe.
Door het 6 km lange kanaal van Korinthe is de golf van Korinthe verbonden met de Adriatische zee en Italië en met de Egeïsche zee. Het kanaal dat dwars door de landenengte van Korinthe loopt, die het noorden en midden van Griekenland verbindt met de Peloponnesos, werd tussen 1882 en 1893 door een Frans bedrijf gegraven, zodat de schepen de lange en vaak moeilijke tocht langs de zuidkust rond Kaap Matapan niet hoefden te maken.
Als u de schepen wilt zien in- en uitvaren, kunt u het beste naar het kustplaatsje Isthmia, 8 km van Korinthos, aan de zuidzijde van het kanaal rijden. Of, als u alleen even snel het kanaal wilt bekijken, is de grote brug over het Korinthekanaal aan de zuidkant ook een goede optie.

Het district Korinthe is één van de 7 districten van het schiereiland Peloponnesos. De hoofdstad Korinthe, ook wel Korinthos genaamd, is een moderne stad met een lange zeeboulevard aan de Golf van Korinthe. De stad is voornamelijk een handels en industriecentrum, maar het heeft een aardige stadskern met drukke winkels en taverna’s. Na de aardbevingen in 1858 en 1929 is de stad 2x op een andere plaats herbouwd. Het in de Oudheid beroemde Oud-Korinthe ligt 7 km zuidwestelijker aan de voet van de 575 meter hoge vestingberg Akrokorinthe. Op de top van de berg bevindt zich een van de oudste forten waarvan de indrukwekkende muren uit de middeleeuwen dateren die later door de Turken werden versterkt.
Aan de voet van deze berg ligt het dorp Oud-Korinthe. In het verleden handelden hier veel kooplieden uit de hele wereld. De tempel van Apollo is één van de oudste en belangrijkste vindplaatsen in Griekenland en dateert uit de periode 550-525 v. C.

Op ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Korinthe ligt nog zo’n verwoestende stad, Epidaurus en is beroemd om zijn prachtig oud amfitheater.

Mycene, 36 kilometer ten zuiden van Korinthe, is ongetwijfeld één van de bekendste centra uit de Griekse oudheid. De beroemde Leeuwenpoort is de ingang van deze Myceense stad met zijn beroemde Cyclopische muur. Buiten deze muren bevinden zich de gewelfde graven, waarvan de schatkamer van Atrues de bekendste is.