Kreta - het eiland van de verborgen schatten

Het grootste eiland van Griekenland is onovertroffen mooi: er zijn meer dan 3000 verschillende druipsteengrotten, ruige gedeeltelijk ontoegankelijke ravijnen, brede vruchtbare vlaktes, kilometers lange stranden en idyllische baaien. 

Huur een vakantiehuisje, een appartement of een luxe villa op Kreta

De vakantieappartementen en vakantiewoningen die u bij Sunly kunt boeken liggen verspreid over het eiland Kreta. In het zoekvenster onder 'Kenmerken' kunt u uw wensen specificeren, zoals (privé ) zwembad, wifi, vakantiecomplexen en vele andere mogelijkheden. Klik vervolgens op de knop 'Aanbiedingen' en u ziet u een lijst met vakantiehuizen en appartementen die aan uw wensen voldoen. Bekijk het aanbod 

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen op Kreta:Naast de prachtige stranden en het uitgaansleven is er veel meer te doen in kreta:

Wandelgebieden in Kreta

Kreta telt ongeveer 50 kloven. Zowel de Samariakloof de Imbroskloof zijn zeer goede wandelgebieden. Tijdens de urenlange wandeltochten kunt u unieke natuurverschijnselen bewonderen, zoals watervallen en loodrecht omhoog torende rotswanden. Trek wel goede wandelschoenen aan!

Bezienswaardigheden in Kreta

Knossos: de bekendste opgravingsplek van kreta biedt goed bewaard gebleven overblijfselen van de minoïsche cultuur, de eerste hoogontwikkelde beschaving van Europa.
Rethimnon: Turkse en Venetiaanse invloeden zijn vermengd met de architectuur en geven de stad een unieke uitstraling. In het oude centrum, maar ook rond de haven, zijn allerlei gezellige cafés, bars en restaurants.
Chania: het oude centrum met het Venetiaanse haven heeft zijn authenticiteit behouden. Rond de haven zijn allerlei overblijfselen van de verschillende bezettingsmachten te vinden. Dit verleent de stad een bijzondere charme
Heraklion: De hoofdstad, de grootste stad van het eiland, maar ook wetenschappelijk centrum. Het archeologisch museum biedt een kijkje in het verleden ten tijde van de Byzantijnen, Venetianen en Ottomanen

Het beroemde strand in Kreta

Elafonnissi: Het lijkt alsof u in de tropen bent. Kleine roze schelpjes kleuren het strand roze. Het strand is met de auto of natuurlijk per scooter te bereiken, maar ook met de bus vanuit Chania.